Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

Ο Ρώσος δεν ξεχνά και δεν συγχωρεί ποτέ...

Μόσχα προς ΟΗΕ: Η Τουρκία στέλνει όπλα στο ISIS
H Μόσχα υπέβαλε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στοιχεία που αποδεικνύουν πως η Τουρκία είναι ο βασικός προμηθευτής όπλων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία. Σύμφωνα με το RT,
το οποίο επικαλείται ρωσικά ΜΜΕ,
ο Ρώσος απεσταλμένος του Οργανισμού Βιτάλι Τσούρκιν, αναφέρει στην επιστολή του, μεταξύ άλλων: "Κύριος προμηθευτής όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού του ISIS είναι η Τουρκία, η οποία χρησιμοποιεί τις ΜΚΟ για το σκοπό αυτό. Ο Εθνικός Οργανισμός Πληροφοριών της Τουρκίας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις αυτές. Οι μεταφορές που γίνονται μέσω αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένων αποστολών ανθρωπιστικής βοήθειας".
Η επιστολή αναφέρει διάφορες ΜΚΟ, οι οποίες χρηματοδοτούνται από τουρκικές και ξένες πηγές, οι οποίες έστειλαν διαφορετικό φορτίο, συμπεριλαμβανομένου και στρατιωτικού εξοπλισμού, στη Συρία πέρυσι. "Το ίδρυμα Besar (με Πρόεδρος τον Ντ. Τσανλί) ασχολείται πιο ενεργά στην επιδίωξη των στόχων αυτών και, το 2015, σχημάτισε περίπου 50 κομβόι στις περιοχές του Τουρκμενιστάν Μπαγιρμπουσάλ και Κιζίλτεπε (260 χιλιόμετρα βόρεια της Δαμασκού)" υπογράμμισε ο Τσούρκιν, προσθέτοντας ότι το ίδρυμα Iyilikder και το Ίδρυμα για τα Ανθρώπινα δικαιώματα και τις Ελευθερίες συμμετείχαν επίσης.
Οι παραδόσεις πραγματοποιούνται μέσω διαφόρων σημείων ελέγχου στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας, καθώς και μέσω πλωτών οδών, ιδίως στον ποταμό Ευφράτη, ανέφερε η επιστολή. Τα όπλα που έλαβαν οι τρομοκράτες κατά τους τελευταίους μήνες περιλαμβάνουν συστήματα αντιαρματικών πυραύλων TOW, εκτοξευτές χειροβομβίδων RPG-7, τουφέκια τύπου M-60 και χειροβομβίδες και διάφορα πυρομαχικά και εργαλεία για επικοινωνίες, πρόσθεσε. Σύμφωνα με τον απεσταλμένο της Ρωσίας, οι τρομοκρατικές ομάδες που δρουν στη Συρία έχουν λάβει εκρηκτικές ύλες αξίας 1,9 εκατ. δολ. από την Τουρκία κατά το τελευταίο έτος. "Το σύνολο προμηθειών σε τρομοκράτες από την Τουρκία είχε ως εξής το 2015: 2.500 τόνοι νιτρικού αμμωνίου (αξίας περίπου 788.700 δολ.), 456 τόνοι νιτρικού καλίου (468.700 δολ.), 75 τόνοι σκόνης αλουμινίου (496.500 δολ.), νιτρικό νάτριο (19.400 δολ.), γλυκερίνη (102.500 δολ.) και νιτρικό οξύ (34.000 δολ)"έγραψε ο Τσούρκιν.
www.rt.com