Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Τουρκικό θράσος: «Ο Ν.Κοτζιάς φταίει που δεν καταλύθηκε η Κυπριακή Δημοκρατία»

Οι Τούρκοι δεν μπορούν να «χωνέψουν» την μεγάλη διπλωματική τους ήττα από τον Ν.Κοτζιά και ότι είχαν
 φτάσει τόσο κοντά και με υποστήριξη ξένων κέντρων εξουσίας
 στην πολυπόθητη για αυτούς κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας
και αυτό δεν έγινε χάρις στους χειρισμούς του Έλληνα ΥΠΕΞ και τον κατηγορούν με το γνωστό τουρκικό θράσος ότι «αυτός είναι υπεύθυνος για το ναυάγιο στο Κυπριακό και είναι απαράδεκτος»!
Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ είναι η απάντηση στις δηλώσεις του Ν.Κοτζιά την περασμένη Δευτέρα (10.07.2017) κατά τις οποίες αποκάλυψε ότι η Τουρκία ήταν εκείνη που με τη στάση της, τίναξε στον αέρα τις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού. 
Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χουσεΐν Μουφτούογλου χαρακτήρισε απαράδεκτα τα σχόλια του κ. Κοτζιά
«Αυτοί που γνωρίζουν ότι η θεώρησή τους είναι μη παραγωγική και εντελώς εκτός πνεύματος συμβιβασμού, προχωρούν σε αβάσιμες και ψευδείς κατηγορίες για να επιρρίψουν ευθύνες σε αυτούς που δείχνουν καλή πίστη και παραγωγική διάθεση, αντίθετα με τους ίδιους», αναφέρει ο Τούρκος εκπρόσωπος.
Κατηγορεί τον Νίκο Κοτζιά πως είναι η αιτία για το ναυάγιο: «Ο υπεύθυνος για τη μη παραγωγή αποτελέσματος από τη διάσκεψη στο Κραν Μοντανά Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Κοτζιάς κάνει αναποτελεσματικές προσπάθειες να επιρρίψει την ευθύνη στην Τουρκία και να καλύψει το γεγονός ότι οι διαπραγματεύσεις απέτυχαν λόγω έλλειψης καλής πίστης και πολιτικής διάθεσης της ελληνικής πλευράς. Προσκαλούμε τον κ. Κοτζιά να δείξει υπευθυνότητα, από δω και μπρος τουλάχιστον»
Καλή πίστη! Τι λένε οι άνθρωποι! Δηλαδή να μείνει με... καλή πίστη ο κατοχικός τουρκικός Στρατός στην Κύπρο, να παραμείνει η Άγκυρα με... καλή πίστη εγγυήτρια δύναμη και να επεμβαίνει μονομερώς όποτε της... καπνίσει και βασικά την συμφέρει ακόμα και στρατιωτικά και να έχει και η μειοψηφία του νησιού, δηλαδή οι Τουρκοκύπριοι, την εκ περιτροπής προεδρία.
Δηλαδή «καλή τη πίστη» θα έπρεπε ο Ν.Κοτζιάς να αποδεχτεί την κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και να μετατραπεί όλο το νησί σε τουρκικό προτεκτοράτο.
pronews