Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Συνεργασία με τον διάβολο γαι το'' σωματίδιο του θεού'';

Έκαναν «τελετή ανθρωποθυσίας» στο Cern;

Οι υπεύθυνοι του οργανισμού επιμένουν ότι πρόκειται για πλάκα κάποιων εκ των επιστημόνων που επισκέπτονται τις εγκαταστάσεις του οργανισμού.

Αναστάτωση επικρατεί τις τελευταίες ώρες στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικών Ερευνών (Cern) μετά το βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα και φέρεται να απεικονίζει τελετή ανθρωποθυσίας σε μια από τις πλατίες των εγκαταστάσεων του Cern.
Στο βίντεο εμφανίζονται αρκετοι μαυροντυμένοι άνδρες με κάπες να έχουν σχηματίσει κύκλο γύρω από μια γυναίκα ντυμένη στα άσπρα.

Ο άνδρας που καταγράφει το βίντεο, για το οποίο διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν ότι είναι ψεύτικο, σταμάτει την καταγραφή τη στιγμή που ένας από τους μαυροντυμένους υποτίθεται ότι «θυσιάζει» τη νεαρή κοπέλα.

Η «τελετή» φαίνεται να έχει πραγματοποιηθεί μπροστά σε ένα άγαλμα που αναπαριστά την ινδική θεότητα Σίβα.

Από την πλευρά τους οι υπεύθυνοι του Cern παραδέχονται ότι οι σκηνές έχουν γυριστεί στις εγκαταστάσεις του οργανισμού αλλά τονίζουν οτι «έγινε χωρίς την άδειά μας».

«Το Cern δεν συμφωνεί με αυτού του είδους τα βίντεο (spoof) που μπορούν να δημιουργήσουν παρεξηγήσεις για την επιστημονική φύση των εργασιών μας εδώ» δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο εκπρόσωπος του οργανισμού.

Ωστόσο η ύπαρξη του βίντεο εγείρει ερωτήματα για τα μέτρα ασφαλείας σε ένα από τα κορυφαία εργαστήρια αν και οι υπεύθυνοι του Cern λένε ότι οι «πρωταγωνιστές», οι οποίοι πιθανότατα είναι επιστήμονες που κατά δεκάδες επισκέπονται τον οργανισμό, διέθεταν ταυτότητες που τους επιτρέπουν να κινούνται όπου και όποτε θέλουν στις εγκαταστάσεις.