Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2016

Καστελλόριζο: Ο ΥΕΘΑ εγκαινιάζει κατοικίες και στέλνει μήνυμα από τη Ρω!

Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ - Τα διαμερίσματα για τους ΕΠΟΠ στο Καστελλόριζο που η ανέγερσή τους ολοκληρώθηκε μέσα στο καλοκαίρι, εγκαινιάζει σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας,

 ο οποίος συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τον Αρχηγό ΓΕΣ επισκέπτεται το νησί.
Τα 12 διαμερίσματα των ΕΠΟΠ που κατασκευάστηκαν τα τελευταία χρόνια με μέριμνα του ΓΕΣ, προορίζονται να ανακουφίσουν τα πλέον χαμηλόβαθμα στελέχη, τους ΕΠΟΠ, οι οποίοι καλούνται πολλές φορές να πληρώσουν ενοίκια 300 και 350 ευρώ για να βρουν ένα μικρό διαμέρισμα. Τα οικήματα που κατασκευάστηκαν την τελευταία διετία, είναι μεν μικρά 24 τετραγωνικά, αλλά λύνουν το οικιστικό πρόβλημα των χαμηλόβαθμων, οι οποίοι μένουν ανά δυο σε κάθε οίκημα.

ΤΟ ΓΕΣ έχει καταβάλλει προσπάθεια να εξασφαλίσει κονδύλια για την ανέγερση κι άλλων οικημάτων το 2007 που θα ανακουφίσουν τα χαμηλόβαθα στελέχη του.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα επισκεφθεί και τη νησίδα της Ρω για να αποδώσει τιμή στην "κυρά της Ρω" που έχει ταφεί στο αγαπημένο της νησί, ενώ ταυτόχρονα έχει γίνει προετοιμασία ώστε να διανυκτερεύσει μαζί με τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ στο νησί, στέλνοντας με τις παρουσίες του μήνυμα στην Τουρκία.

Για τον λόγο αυτό έχουν ληφθεί αυξημένα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή. Το Πολεμικό Ναυτικό διαθέτει στην πειροχή πλοίο σκοπούν το οποίο θα περιπολεί στο νησί, ενώ έχει ειδοποιηθεί και το Λιμενικό να πράξει ανάλογα ώστε να μην υπάρξει κάποια παρενόχληση από την πλευρά της Τουρκίας.Δείτε τι είχε ανακοινώσει το ΓΕΣ τον περασμένο Ιούνιο σχετικά με το πρόγραμμα ανέγερσης οικιών για τα στελέχη του

Ο Στρατός Ξηράς, παρά τις δυσχέρειες και με γνώμονα την με κάθε τρόπο συμπαράσταση στο προσωπικό, το οποίο αποτελεί το σημαντικότερο συστατικό του, υλοποιεί πρόγραμμα Κατασκευής Στρατιωτικών Οικημάτων σε επιλεγμένα σημεία του Ελλαδικού χώρου.

Το Κατασκευαστικό Πρόγραμμα Στρατιωτικών Οικημάτων συντονίζεται, παρακολουθείται και ελέγχεται από τη Διεύθυνση Υποδομής και Προστασίας Περιβάλλοντος του ΓΕΣ.

Πιο Συγκεκριμένα:

-
Από την αρχή του 2016 έχουν ολοκληρωθεί και έχουν παραδοθεί στους δικαιούχους:
Στην Ξάνθη, 12 διαμερίσματα στο Στρατόπεδο «ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ».
Στη Νέα Σάντα Κιλκίς, 3 διαμερίσματα.
-
Ευρίσκεται στο τελικό στάδιο η κατασκευή 12 διαμερισμάτων στο Λουτράκι στη Σχολή Μηχανικού.
-
Αναμένεται, εντός του Ιουλίου:
Στη Θεσσαλονίκη, στο Στρατόπεδο «ΝΤΑΛΙΠΗ», η ολοκλήρωση 8 διαμερισμάτων.
Στην Ορεστιάδα, στο Στρατόπεδο «ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ» η ολοκλήρωση 12 διαμερισμάτων.
Στη Μεγίστη, η ολοκλήρωση 17 οικίσκων.
Στο Λουτράκι, στη Σχολή Μηχανικού 2 διαμερισμάτων, με τη χρήση προκατασκευασμένων στοιχείων.
Στη Λήμνο, στο Στρατόπεδο «ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ» η ολοκλήρωση 3 διαμερισμάτων.
-
Αναμένεται, μέχρι το τέλος του έτους:
Στη Χίο, στο Στρατόπεδο «ΑΡΓΕΝΤΗ», η ολοκλήρωση 3 διαμερισμάτων.
-
Επιπλέον:
Στο Διδυμότειχο, συνεχίζονται εργασίες ολοκλήρωσης 13 διαμερισμάτων, με εκτιμούμενη ολοκλήρωση το τέλος Αυγούστου.
Στην Αλεξανδρούπολη στο Στρατόπεδο «ΠΑΤΣΟΥΚΑ», αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους η παράδοση 26 διαμερισμάτων.
Στο Σουφλί, έχει ήδη υπογραφεί η σύμβαση κατασκευής και επίκειται η έναρξη εργασιών για την κατασκευή 12 διαμερισμάτων.
Στην Ορεστιάδα ευρίσκονται σε εξέλιξη οι προσυμβατικές διαδικασίες για την κατασκευή 12 διαμερισμάτων για τα οποία εξασφαλίσθηκε η χρηματοδότησή.
Στην Κάλυμνο, ολοκληρώθηκε η μελέτη 8 διαμερισμάτων για τα οποία έχει ζητηθεί από το ΥΠΕΘΑ η κατά προτεραιότητα χρηματοδότησή τους.
Στη Μεγίστη, θα υλοποιηθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου, η εκπόνηση μελέτης κατασκευής 12 επιπλέον διαμερισμάτων, με στόχο την εξασφάλιση χρηματοδότησης και έναρξη εργασιών από τις αρχές του 2017.
-
Τέλος, με την αξιοποίηση λοιπών χρηματοδοτικών εργαλείων, όπως το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την ανακατασκευή υφισταμένων ανενεργών κτηρίων, ως ακολούθως:
-
2 στη Θεσσαλονίκη για την δημιουργία – απόδοση 29 διαμερισμάτων, ενώ εξασφαλίσθηκε παράλληλα η επιπλέον χρηματοδότηση κατασκευής 8 νέων διαμερισμάτων.
-
2 στη Λήμνο, για τη δημιουργία – απόδοση 8 διαμερισμάτων αντίστοιχα.

Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, αναγνωρίζοντας τις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού, το οποίο εκτελεί στο ακέραιο την αποστολή του και ταυτόχρονα προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο, θεωρεί υποχρέωση τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ζωής των στελεχών και των οικογενειών τους. Για το λόγο αυτό και θα συνεχίσει να συμπαραστέκεται και να επιζητεί λύσεις στις ανάγκες και τα προβλήματα μέσα στο πλαίσιο των υπαρχουσών δυνατοτήτων.

http://www.onalert.gr/stories/kastelorizo-o-yetha-egkainiazei-katoikies-kai-stelnei-mhnyma-apo-th-ro/51820