Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016

Ο απόφοιτος δημοτικού και πρώην αλκοολικός Σουλτς σήμερα «ξόρκισε» τον Τραμπ

Εάν ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κερδίσει τις εκλογές τον Νοέμβριο, αυτό θα αποτελέσει πρόβλημα για ολόκληρο τον κόσμο και θα ενθαρρύνει τους μιμητές του στην Ευρώπη, δήλωσε ο απόφοιτος δημοτικού και πρώην αλκοολικός πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Γερμανός σοσιαλδημοκράτης Μάρτιν Σουλτς σε γερμανικό περιοδικό.
«Ο Τραμπ δεν αποτελεί μόνο πρόβλημα για την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και για τον υπόλοιπο κόσμο», δήλωσε ο κ. Σουλτς σε συνέντευξή του στο Der Spiegel, που δημοσιεύθηκε στη διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού.
«Εάν ένας άνθρωπος που κάνει επίδειξη με το να μην έχει την παραμικρή ιδέα [σ.σ. ο Σουλτς ως απόφοιτος δημοτικού έχει πολλές ιδέες] και να υποστηρίζει ότι η εξειδικευμένη γνώση είναι ελιτίστικες ανοησίες, καταλήξει στο Λευκό Οίκο, τότε θα έχουμε φθάσει σε ένα κρίσιμο σημείο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Ένα τέτοιο σενάριο θα σημαίνει ότι υπάρχει «ένας προφανώς ανεύθυνος άνθρωπος» σε μια θέση που απαιτεί την υπέρτατη αίσθηση ευθύνης, ανέφερε ο κ. Σουλτς, ο ίδιος άνθρωπος που με τη Γερμανία του κατέστρεψαν την Ελλάδα.
Πρόσθεσε ότι ανησυχεί πως μια ενδεχόμενη νίκη του κ. Τραμπ θα δημιουργήσει μιμητές στην Ευρώπη. «Γι’ αυτό θέλω να κερδίσει η Χίλαρι Κλίντον», πρόσθεσε λες και του πέφτει λόγος ποιον θα ψηφίσουν οι Αμερικανοί.
Οι μιμητές του Τραμπ που φοβάται ο Σουλτς είναι οι δεξιοί «λαϊκιστές» που ανέδειξαν οι γερμανικές πολιτικές στη λιτότητα και στο προσφυγικό.
Ο Σουλτς αντί να «ξορκίζει» το αποτέλεσμα όφειλε να καταγγείλει το αίτιο, αλλά ζητάμε πολλά από έναν πρώην αλκοολικό απόφοιτο δημοτικού.