Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016

Μέτωπο Αλ Νούσρα: Οι ΗΠΑ μας προμηθεύουν με βαρύ οπλισμό

Ανώτατο στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης είπε: «Οι Αμερικανοί είναι με τη δική μας πλευρά» και τόνισε ότι στον εμφύλιο της Συρίας θα αγωνιστούν μέχρι να ανατραπεί το καθεστώς Άσαντ.

Στην καταγγελία ότι οι ΗΠΑ προμηθεύουν με βαρύ οπλισμό το Μέτωπο της Αλ Νούσρα, προχώρησε υψηλόβαθμο στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Focus.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στέλεχος που διατηρεί την ανωνυμία του ισχυρίζεται πως οι μαχητές της Αλ Νούσρα λαμβάνουν «απευθείας από τις ΗΠΑ πυραύλους για αντιαρματικά συστήματα όπως το BGM-71».

Το μέλος της οργάνωσης μιλώντας στον  δημοσιογράφο Γιούργκεν Τοντενχόφερ ισχυρίστηκε: «Μας έδωσαν απευθείας τους πυραύλους. Οι Αμερικανοί είναι με τη δική μας πλευρά».

Ερωτηθείς για το καθεστώς του Σύρου προέδρου, Μπασάρ αλ  Άσαντ, το στέλεχος είπε: «Θα αγωνιστούμε μέχρι να ανατραπεί το καθεστώς», προσθέτοντας ότι το Μέτωπο της Αλ Νούσρα θέλει να «ιδρύσει ένα Ισλαμικό Κράτος που θα διοικείται σύμφωνα με το νόμο της σαρίας. Δεν αναγνωρίζουμε ένα κοσμικό κράτος».

Την ίδια στιγμή, συμπλήρωσε ότι οι μαχητές της οργάνωσης δεν θα επιτρέψουν στον ΟΗΕ να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στο Χαλέπι αν ο Συριακός Στρατός δεν αποσυρθεί «όπως απαιτείται».

Αναλυτικότερα, η πηγή του Γερμανού δημοσιογράφου επισήμανε ότι το καθεστώς πρέπει να αποσυρθεί από όλες τις περιοχές προκειμένου το κομβόι με την ανθρωπιστική βοήθεια να εισέλθει, ενώ προειδοποίησε πως αν κάποιος οδηγός παραβεί τους όρους θα συλληφθεί.
http://www.protothema.gr/world/article/614460/metopo-al-nousra-oi-ipa-mas-promitheuoun-me-varu-oplismo-/