Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Γερμανός πολιτικός: Οι αμερικανικές βάσεις στη Γερμανία εξυπηρετούν τις ΗΠΑ όχι το ΝΑΤΟ

Σύμφωνα με τον Βίλι Βίμμερ, πρώην υπουργός Άμυνας και πρώην αντιπρόεδρος του ΟΑΣΕ, οι αμερικανικές βάσεις στο Ραμστάιν υπήρχαν για μεγάλο χρονικό διάστημα για να προστατεύουν την Ευρώπη, αλλά τώρα έχουν γίνει κέντρα κατάρτισης για επιθετικούς πολέμους του ΝΑΤΟ.
Σε συνέντευξή του στο Sputnik,  ο Βίμμερ αναφέρει ότι οι συμφωνίες που διέπουν την παραμονή των βάσεων στη Γερμανία έχουν τροποποιηθεί ή παραταθεί στο πλαίσιο της ενοποίησης των δύο Γερμανιών.
Μετά την επανένωση και την εξαφάνιση της απειλής από την ανατολή, έχει τεθεί ζήτημα για την ανάγκη της παρουσίας του ΝΑΤΟ.
«Εκτός από αυτό, στη συνέχεια όταν είχαν υπογραφεί οι συμφωνίες, η βάση του ΝΑΤΟ ξαφνικά βρέθηκε χιλιάδες χιλιόμετρα από τα σύνορα της Ρωσίας.
Από τότε, το ΝΑΤΟ έχει  αλλάξει δραστικά την ουσία και το σκοπό του που ήταν μια καθαρά αμυντική συμμαχία. Ο Οργανισμός από το 1999 μετατράπηκε σε μια μηχανή επιθετικότητας. Τώρα με τη μορφή αυτή το ΝΑΤΟ έρχεται σχεδόν στα σύνορα της Ρωσίας. Υπό αυτές τις συνθήκες, οι βάσεις των ΗΠΑ στη Γερμανία δεν έχουν τη διεθνή αλλά και τη γερμανική νομιμότητα», υποστηρίζει ο Βίμμερ.
Πρόσθεσε ότι οι αμερικανικές εγκαταστάσεις δεν έχουν να κάνουν τίποτε με τη Γερμανία, της οποίας το έδαφος χρησιμοποιείται για τη δολοφονική χρήση των αμερικανικών δυνάμεων.
Είπε ακόμη ότι οι νατοϊκές βάσεις στη Γερμανία είναι, πλέον αμιγώς αμερικανικές, είναι βάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων των  Ηνωμένων Πολιτειών χωρίς να υπάρχει η νομιμότητα τους στο γερμανικό έδαφος βάσει της αμυντικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ. Από το 1999 και μετά,  από τον παράλογο πόλεμο κατά της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας, έχει αλλάξει σε επιθετικό μηχανισμό, χωρίς να υπάρχει έγκριση για αυτό από τις κυβερνήσεις των κρατών μελών της Συμμαχίας.
Θα καταλήξει ότι κανείς δεν γνωρίζει τι γίνεται μέσα στη μεγάλη βάση στο Ραμστάιν, ποιες είναι οι δραστηριότητες των Αμερικανών.