Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Στρατός απο ποινικούς,ισοβίτες και θανατοποινίτες

Σαουδάραβες  δικαστικοί απελευθέρωσαν νεαρούς κρατομένος  υπό την προυπόθεση ότι θα πάνε να πολεμήσουν  σε Ιράκ και Συρία.
Σύμφωνα με το web site  Al-Ahd , ο Οργανισμός για την Υπεράσπιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Σαουδική Αραβία, Al-Qest , υπάρχουν σχετικές μαρτυρίες νεαρών   που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια ειρηνικών διαδηλώσεων στη Σαουδική Αραβία. Σε αυτές καταγγέλουν ότι οι δικαστικές αρχές   τους έστειλαν  στα πεδία των μαχών σε Ιράκ και  Συρία.
«Νέοι Σαουδάραβες κρατούμενοι δήλωσαν ότι είχαν δεχθεί  προτάσεις από τους δικαστές, να μην εκτίσουν την ποινή φυλάκισης και να πάνε στη Συρία χωρίς δικαίωμα επιστροφής» .
Βίντεο, που αναρτήθηκαν στο YouTube, δείχνουν τους νέους Σαουδάραβες να βρίσκονται στις τάξεις των τρομοκρατικών ομάδων. Πρόκειται για αυτούς που είχαν συμμετάσχει στις διαδηλώσεις του 2012 σε Riyad  και Barida, και είχαν προφυλακισθεί.
Στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι υπό τον όρο της συμμετοχής τους στον πόλεμο στη Συρία, όπου και πήγαν. (reseau international)
Παλαιότερα είχε διαρρεύσει απόρρητη εσωτερική αλληλογραφία των σαουδαραβικών αρχών με την οποία δινόταν το δικάιωμα σε βαρυποινίτες κρατουμένους να αποφυλακισθούν και σε καταδικασμένους σε θάνατο, να αποφύγουν τις συνέποιες , κάνοντας Τζιχάντ στη Συρία.
dimpenews.com