Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Μεγάλη ντροπή και προσβολή να έχουν οι Ελληνικές Ε.Δ τέτοιους αιμοσταγής συμμάχους

«Τυφλές» επιδρομές των Ισραηλινών από αέρος! Ετοιμάζουν και χερσαίες επιθέσεις
Εχουν περάσει πια σχεδόν 21 χρόνια από τις 13 Σεπτεμβρίου του 1993 και τη στιγμή κατά την οποία ο Γιασέρ Αραφάτ αντάλλασσε με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Γιτζάκ Ράμπιν μία από τις πλέον σημαντικές χειραψίες στη Βίβλο της σύγχρονης Ιστορίας. Μία χειραψία μέσω της οποίας επικυρωνόταν και συμβολικά η Συνθήκη του Οσλο, που αποσκοπούσε στο τέλος της αραβοϊσραηλινής διένεξης και κυρίως στην εγκαθίδρυση της ειρήνης ανάμεσα στις δύο κοινότητες.
Σήμερα όλα αυτά μοιάζουν πλέον πολύ μακρινά, καθώς Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι έχουν μπει για τα καλά πια σε μια νέα, ιδιαιτέρως άγρια φάση της πολυετούς σύγκρουσής τους.


Ηδη περισσότεροι από 13 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 90 τραυματίστηκαν από τις αλλεπάλληλες επιδρομές που πραγματοποιούσαν χθες ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη πάνω από περιοχές στα νότια της Λωρίδας της Γάζας, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Προστατευμένη αιχμή». Επιδρομές όμως απολύτως τυφλές, αν κρίνει κανείς από το τραγικό αποτέλεσμα, καθώς ανάμεσα στους «στόχους θέσεων της Χαμάς», που προσπαθούσαν να πλήξουν τα αεροσκάφη, θύματα των ισραηλινών βομβών έπεσαν και παιδιά.
 
Φρικτές εικόνες
 
Φρικτές ήταν οι εικόνες που μετέδιδε χθες, λίγο μετά τις ισραηλινές επιδρομές από αέρος, το παλαιστινιακό δίκτυο Αλ Ακσά, στις οποίες διακρίνονταν να μεταφέρονται ανθρώπινα μέλη πάνω σε φορεία.
Άλλοι τέσσερις Παλαιστίνιοι έπεσαν νεκροί χθες από τα πυρά στρατιωτών όταν επιχείρησαν «να διεισδύσουν στο Ισραήλ δια θαλάσσης» ανέφεραν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Των ισραηλινών αεροπορικών επιθέσεων είχε προηγηθεί μπαράζ επιθέσεων της Χαμάς, με ρουκέτες που στόχευαν περιοχές του νότιου Ισραήλ, ενώ από χθες το απόγευμα οι αντιαεροπορικές σειρήνες ηχούσαν στην Ιερουσαλήμ. Το ίδιο συνέβαινε και στο Τελ Αβίβ (όπου άνοιξαν τα καταφύγια), όπου ακούστηκαν εκρήξεις ρουκετών. Την ίδια στιγμή, χθες, οι Αρχές του Ισραήλ ενέκριναν την επιστράτευση 40.000 εφέδρων, εν όψει μιας πιθανής χερσαίας επίθεσης κατά της Λωρίδας της Γάζας. Χαρακτηριστική της κλιμάκωσης της έντασης που επικρατεί ήταν και η δήλωση υψηλόβαθμου Ισραηλινού αξιωματούχου, που δήλωνε στο γαλλικό πρακτορείο ότι ο στρατός του Ισραήλ είναι έτοιμος για όλες τις επιλογές, συμπεριλαμβανομένης και μιας χερσαίας επίθεσης, ενώ άλλος αξιωματικός πρόβλεπε ότι οι επιχειρήσεις δεν θα τερματιστούν σύντομα.

«Η σφαγή αθώων παιδιών στη Γάζα αποτελεί τρομερό έγκλημα πολέμου και όλοι οι Ισραηλινοί θεωρούνται εφεξής νόμιμοι στόχοι» διεμήνυε χθες για λογαριασμό της Χαμάς ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Σάμι Αμπού Ζούχρι, την ώρα που ο Αραβικός Σύνδεσμος ζητούσε την κατεπείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, μετά τις επιθέσεις που εξαπέλυσε το Ισραήλ στα παλαιστινιακά εδάφη.
 
Γιώργος Τραπεζιώτης
dimokratianews.gr