Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Και επίσημα για πολλοστή φορά ταχθήκαμε με δυνάμεις που πολεμούν λυσσαλέα τα Ορθόδοξα κράτη

Σοβαρή κρίση στις σχέσεις Ελλάδος-Ρωσίας έχει ξεσπάσει μετά την απαγόρευση εισόδου στην χώρα της προέδρου της ρωσικής Άνω Βουλής και θεσμικά νο 3 της ρωσικής πολιτικής σκηνής, Βαλεντίνας Ματβιένκο.
 Το υπουργείο Εξωτερικών παραδέχθηκε επίσημα ότι η συγκεκριμένη είναι "ανεπιθύμητο πρόσωπο" και δεν μπορεί να γίνει δεκτή η είσοδός της στην Ελλάδα βάσει των κυρώσεων που έχει επιβάλλει το ΝΑΤΟ και η ΕΕ στην Ρωσία.
 Σε σχετική απάντηση του υφυπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Κούρκουλα σε ερώτημα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Νάντιας Βαλαβάνη και Μαρίας Τριανταφύλλου, αποκαλύπτεται ότι "τα ελληνικά σύνορα έχουν κλείσει για την ανώτατη Ρωσίδα αξιωματούχο, η οποία ήταν και πρών πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ελλάδα".
Η κίνηση δείχνει ότι πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει πλέον δυνατά το ρωσικό "χαρτί"  δημιουργώντας ένα επιπλέον πρόβλημα στην κυβέρνηση, η οποία "τα έχει δώσει όλα" στις ΗΠΑ και στην Γερμανία επιβάλλοντας τις πιο σκληρές κυρώσεις στην Ρωσία και κινητοποιώντας απόλυτα τις Ενοπλες Δυνάμεις στο πλευρό των λοιπών χωρών-εξτρεμιστών του ΝΑΤΟ που ζητούν μέχρι και πόλεμο με την Ρωσία.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Νάντια Βαλαβάνη και Μαρία Τριανταφύλλου έθεσαν ερώτημα προς τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, με θέμα την «άρση απαγόρευσης επίσκεψης Ρωσίδας αξιωματούχου στην Ελλάδα».
 
Το θέμα αφορούσε την πρόεδρο της Άνω Βουλής της Ρωσίας, Βαλεντίνα Ματβιένκο. Η απάντηση δόθηκε στις 2 Ιουλίου από το διπλωματικό γραφείο του υφυπουργού, Δημήτρη Κούρκουλα, και στην οποία απλώς περιορίσθηκε να επιβεβαιώσει ότι η Ρωσίδα πολιτικός δεν μπορεί να έρθει στην χώρα μας δηλαδή είναι "ανεπιθύμητη"!
 
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νάντια Βαλαβάνη, χαρακτηρίζει την Βαλεντίνα Ματβιένκο, «πολύτιμη και διαχρονική φίλη της Ελλάδας» και αναρωτιέται: Δεν είναι ντροπή να μη μπορεί να επισκεφθεί ξανά τη χώρα μας; 
 
«Η Ελλάδα είναι από τους σημαντικότερους εταίρους της Ρωσίας στην Ευρώπη. Σε ποιοτικά νέο επίπεδο περνούν οι ελληνορωσικές σχέσεις», είχε δηλώσει η Βαλεντίνα Ματβιένκο, μετά από σειρά συναντήσεων και εποικοδομητικών συνομιλιών που είχε με την ελληνική πολιτική ηγεσία, κατά την επίσκεψή της στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο του 2013.
 
Στο κείμενο της ερώτησης αναφέρεται ότι:
 
«Το ελληνικό ΥΠΕΞ, όχι απλώς δε δίνει οποιαδήποτε απάντηση στην ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το τι μέτρα θα λάβει, ώστε να μπορέσει να έρθει ξανά στη χώρα μας η πρόεδρος της Ρωσικής Άνω Βουλής και γνωστή και πολύτιμη φίλη της Ελλάδας κα Βαλεντίνα Ματβιένκο, αλλά σε μια άκρως γραφειοκρατική «απάντηση» μέσω του Διπλωματικού Γραφείου του υφυπουργού κ. Δημήτρη Κούρκουλα, απλώς επιβεβαιώνει τα μέτρα που απαγορεύουν την είσοδό της στη χώρα:
 
«Η Πρόεδρος της Ρωσικής Άνω Βουλής κα Βαλεντίνα Ματβιένκο έχει συμπεριληφθεί σε κατάλογο περιοριστικών μέτρων της Ε.Ε». και έχει προστεθεί στον κατάλογο των κυρώσεων «λόγω δημόσιας υποστήριξης στην Άνω Βουλή για την ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία».
 
"Δεν είναι ντροπή, κύριε υπουργέ, που η ελληνομαθής κα Ματβιένκο, τρίτο πολιτειακά πρόσωπο στην ιεραρχία της Ρωσικής Ομοσπονδίας, πρώην πρέσβης στην Ελλάδα και με επανειλημμένες τιμητικές διακρίσεις στο πρόσωπο της από μεριάς των ελληνικών πολιτειακών αρχών για την εξαιρετική προσωπική συμβολή της στη προώθηση των ελληνορωσικών σχέσεων τότε και σήμερα από τη θέση της στην Άνω Βουλή, δεν μπορεί να επισκεφτεί τη χώρα μας; Σε τι ενέργειες έχει προβεί το ελληνικό ΥΠΕΞ για να αρθούν τα μέτρα αυτά απέναντι στο πρόσωπο της; Και τι σκοπεύει να κάνει παραπέρα; Έχει άραγε τη πολυτέλεια η χώρα μας τέτοιες στιγμές να χάνει διαχρονικούς φίλους της;». 
 
Οποιαδήποτε δήλωση περί "παραδοσιακών δεσμών" με την Ρωσία αποδεικνύονται "κενό γράμμα" και βέβαια οι ζημιές είναι τεράστιες για την εθνική οικονομία. Μετά το φιάσκο της απικρατικοποίησης της ΔΕΠΑ, τώρα έρχεται νέο φιάσκο με την αποκρατικοποίηση του ΟΛΘ και του ΟΣΕ όπου οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι έχουν καταθέσει εξαιρετικά συμφέρουσα πρόταση.
Και το πρόβλημα της φιλορωσικής πολιτικής θα είναι σοβαρό για την κυβέρνηση όσο πλησιάζουμε στις εκλογές καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων (το 63%) είανι φιλορωσικών αισθημάτων, ενώ στον αντίποδα σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Pew Research Center και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα New York Daily News, η Ελλάδα είναι μεταξύ των δέκα χωρών που δεν βλέπουν θετικά τις ΗΠΑ, ευρισκόμενη για την ακρίβεια στην 6η θέση με ποσοστό 63%.
Οι πιο αντιαμερικανοί, σύμφωνα με την έρευνα, είναι οι Αιγύπτιοι και οι Ιορδανοί με 85% και ακολουθούν η Τουρκία με 73%, η Ρωσία με 71% και τα Παλαιστινιακά Εδάφη με 66% ενώ μετά την Ελλάδα βρίσκονται το Πακιστάν με 59%, ο Λίβανος με 57%, η Τυνησία και η Γερμανία με 47%.
Αρα από την στιγμή που ένα κόμμα εξουσίας, όπως έχει μετεξελιχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, παίζει το "ρωσικό χαρτί" είναι κάτι παραπάνω ότι θα βρει ευήκοο ακροατήριο.
Το πλέον σημαντικό ζήτημα είναι πώς θα απαντηθεί η στάση της κυβέρνησης από την Ρωσία και πόσο θα κοστίσει στην χώρα η στάση αυτή.
Κάποτε, το 1919 η εκστρατεία την Ουκρανία που αποφάσισε ο Ε.Βενιζέλος, στοίχησε το τέλος της ύπαρξης του μικρασιατικού Ελληνισμού μετά από μια πορεία αιώνων. Τώρα;
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr