Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Με συμμετοχή των Τούρκων οι βομβαρδισμοί και η σφαγή των παλαιστινίων στην Γάζα

Τουρκία: Δεν πουλήσαμε αλλά... μεταφέραμε καύσιμα στο Ισραήλ
Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τη καταγγελία του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ότι η Τουρκία δίνει καύσιμα στο Ισραήλ για τα αεριωθούμενά του, επιχείρησε η τουρκική κυβέρνηση:
«Ως κυβέρνηση της Τουρκικής Δημοκρατίας δεν πραγματοποιούμε οποιαδήποτε πώληση πετρελαίου ή καυσίμου προς το Ισραήλ» δήλωσε σχετικά ο Υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, κ. Τανέρ Γιλντίζ.
Ωστόσο ο ίδιος ο κ Γιλντίζ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αργό (ακατέργαστο) πετρέλαιο από το Βόρειο Ιράκ,που πέρασε μέσα από την Τουρκία προς το Ισραήλ, αναγκάστηκε να παραδεχθεί την τουρκική - έστω έμμεση - εμπλοκή, και είπε : «Από το Βόρειο Ιράκ έγινε μεταφορά 6.2 εκατ βαρελιών […] Δεν είναι μέσα στη σφαίρα ευθύνης της Τουρκίας, θέμα όπως με ποια εταιρία υπογράφει συμφωνία το Ιράκ, ποιες κατακυρώσεις έκανε και που μεταφέρει πετρέλαιο».

Είναι γνωστό διεθνώς τι σημαντικό ρόλο έπαιξε η Τουρκία ώστε το Βόρειο Ιρακ (Κουρδιστάν) να αυτονομηθεί, όσον αφορά τα πετρέλαια, από την κεντρική διοίκηση της Βαγδάτης...Όχι μόνο στήριξε αλλά ουσιαστικά υποδαύλισε την εξελιξη αυτή για να έχει λόγο και ρόλο στις ροές...
 
onalert