Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Απο Radar του ΝΑΤΟ μυστικές πληροφορίες στο Ισραήλ

Οι πληροφορίες που λαμβάνονται από σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης από το σύστημα ραντάρ στην τοποθεσία Kürecik στην επαρχία Μαλάτια, το οποίο αποτελεί συνιστώσα του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας του NATO, δεν διατίθενται σε κοινή χρήση με το Ισραήλ.
Αυτό δήλωσε  ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Tanju Bilgiç.
«Το σύστημα πυραυλικής άμυνας του  NATO και το σύστημα ραντάρ στο Kürecik έχουν δημιουργηθεί για την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας με στόχο την προστασία του λαού, των εδαφών και των συμμαχικών δυνάμεων του NATO, δήλωσε ο Tanju Bilgiç σε αντίδραση των ισχυρισμών που διατύπωσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην Τουρκία.
«Είναι αδύνατο για αυτό το σύστημα να παρέχει ασφάλεια σε μια χώρα μη μέλος του NATO και όπως είναι γνωστό το Ισραήλ δεν είναι μέλος του NATO», πρόσθεσε.
Οι πύραυλοι αναχαίτισης στη Ρουμανία και την Πολωνία εργάζονται σε συντονισμό με  το ραντάρ στο Kürecik για τη διεύρυνση της αμυντικής ικανότητας των συμμάχων του NATO κατά των πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς, σημειώνει το Dünya Bülteni.
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr