Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Είναι ο νικητής ενός βρώμικου αστικού πολέμου, οπου μπόρεσε και εξολόθρευσε ισλαμιστές προερχόμενους απο τουλάχιστον 20 έθνη

Νικητή σε ένα βρόμικο πόλεμο ανακήρυξε τον λαό της Συρίας ο Ασαντ
Με απειλές κατά δυτικών και αραβικών κρατών ξεκίνησε την θητεία του
Ανακηρύσσοντας τον συριακό λαό «νικητή σε έναν βρόμικο πόλεμο» που διεξάγουν ξένες δυνάμεις, ο Μπασάρ αλ-Άσαντ ορκίστηκε την Τετάρτη για νέα θητεία στην προεδρία μετά τη «νίκη» στις κάλπες που έστησε εν μέσω του αιματηρού εμφυλίου πολέμου που έχει γονατίσει τη Συρία.
Η νέα επταετής θητεία του Μπασάρ αλ-Άσαντ αρχίζει με απειλές κατά δυτικών και αραβικών κρατών ότι «σύντομα θα πληρώσουν υψηλό τίμημα για την υποστήριξη της τρομοκρατίας».
Κατά την τελετή ορκωμοσίας στον προεδρικό μέγαρο στη Δαμασκό, η οποία μεταδόθηκε απευθείας από τη συριακή τηλεόραση, ο Αλ-Άσαντ δήλωσε ότι θα πολεμήσει έως ότου αποκατασταθεί η ασφάλεια.
Στα τρία χρόνια που μετρά η σύρραξη ο Σύρος πρόεδρος επιμένει ότι βρίσκεται αντιμέτωπος με δυτική συνωμοσία που εκτελείται από «τρομοκράτες».
Όταν η χώρα διολίσθησε πλέον σε εμφύλιο πόλεμο, ο Αλ-Άσαντ αρνήθηκε να παραιτηθεί και τον περασμένο μήνα ανακοινώθηκε ότι επανεξελέγη στην ψηφοφορία που καταγγέλθηκε ως απάτη από τη συριακή αντιπολίτευση και τη Δύση.

Απέσπασε, κατά τις ανακοινώσεις τις εκλογικές επιτροπής, ποσοστό 88,7% των ψήφων. Η ψηφοφορία δεν διεξήχθη σε περιοχές που ελέγχουν οι αντικαθεστωτικοί, ουσιαστικά αποκλείοντας από τη διαδικασία εκατομμύρια Σύρους.

tovima.gr