Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Τι είναι αυτό που πράγματι επιζητούν οι ισλαμιστές στο Ιράκ

Το ISIS, το οποίο έχει κατακτήσει τεράστια τμήματα της Συρίας και του Ιράκ, έχει δηλώσει ότι αποτελεί το νέο ισλαμικό χαλιφάτο. Δεν υπήρξε κανένα χαλιφάτο (ένα ισλαμικό κράτος υπό την ηγεσία ενός «διαδόχου» του Μωάμεθ) από το 1916, μετά το τέλος της περισσότερο από 400 χρόνια Τουρκικής (Οθωμανικής) εξουσίας πάνω από ένα αγανακτισμένο, αλλά ανήμπορο αραβικό κόσμο.
 Από τότε, οι περισσότεροι Σουνίτες Μουσουλμάνοι έχουν αναγνωρίσει ανεπίσημα ως το νόμιμο διάδοχο του προφήτη Μωάμεθ τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας, τον οποίο αποκαλούν «Φύλακα των Δύο Αγίων Τόπων» (Μέκκα και Μεδίνα).
 Αλλά τα τελευταία χρόνια, πολλές αντίπαλες παρατάξεις έχουν εμφανιστεί σε όλο τον ισλαμικό κόσμο, με την κάθε μια να ισχυρίζεται ότι είναι η μόνη που μπορεί να πετύχει τη νόμιμη διαδοχή.
 Η Μουσουλμανική Αδελφότητα, που υποστηρίζεται από την Τουρκία και το Κατάρ, είναι μία φατρία.
 Η Αλ-Κάιντα, και ιδιαίτερα ο Οσάμα Μπιν Λάντεν κάποτε, είχε, επίσης, την ελπίδα να αναγνωριστεί ως τέτοιος.
 Αλλά τώρα, μια πολύ πιο αιμοδιψής ομάδα έχει επισκιάσει όλες αυτές και άλλες πολλές ισλαμικές φατρίες. Αυτή που ήταν πρώτη γνωστή ως το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Συρίας (ISIS), αλλά τον τελευταίο καιρό αυτοαποκαλείται το Ισλαμικό Κράτος, έχει δηλώσει ότι είναι το νόμιμο χαλιφάτο και τώρα απαιτεί την υποταγή όλων των άλλων μικρότερων παρατάξεων (περί Χαλιφάτου δες εδώ και εδώ).
 
Αν και η Δύση, και ειδικότερα η Αμερική, έχει κάθε λόγο να φοβάται τη δήλωση αυτή, για άλλες αραβικές σουνιτικές χώρες, διακυβεύονται πολύ περισσότερα. Για να μην μιλήσουμε για τους Σιίτες στο Ιράν, το Ιράκ και το Μπαχρέιν, που πιστεύουν ότι είναι οι νόμιμοι διάδοχοι μέσω της γενεαλογίας του προφήτη, του Αλή και του Χουσεΐν.
 
Εκείνοι στη Δύση θα μπορούσαν να μας αφήσουν να πιστεύουμε ότι αυτή η Ισλαμική διαίρεση είναι καλό για τη Δύση. Ωστόσο, οι παρατάξεις αυτές μόνο βαθύ πόνο μπορούν να προκαλέσουν στους Χριστιανούς στον αραβικό κόσμο, και, τελικά, στο Ισραήλ, τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.
 
Ο τρόπος που κάθε φατρία αποδεικνύει την υπεροχή της πάνω στην άλλη είναι μέσα από την επίδειξη του πόσο αίμα μπορεί να χυθεί κατά «μαλακών στόχων». Ως εκ τούτου, θα αποκεφαλίσουν πειθήνιους Χριστιανούς, και όταν βρεθεί η ευκαιρία, θα πάνε για μεγαλύτερους στόχους, όπως μουσουλμάνους τους οποίους θεωρούν ότι είναι «αποστάτες» ή αντίπαλοι.
 
Όπως η Αλ Κάιντα απέδειξε στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001, θα βρουν έναν εύκολο στόχο-όπως κάποιο χαλαρά φυλασσόμενο αεροδρόμιο των ΗΠΑ για να σκοτώσουν χιλιάδες ανυποψίαστους Αμερικάνους.
 
Στην Αίγυπτο, όταν η Μουσουλμανική Αδελφότητα αισθάνθηκε να απειλείται από τον ισχυρό στρατό, άρχισαν να επιτίθενται σε χριστιανικές εκκλησίες, σχολεία, καταστήματα και σπίτια-καίγοντας εκατοντάδες και καταστρέφοντας εκατοντάδες περισσότερα. Η στρατηγική αυτή δούλεψε γι’ αυτούς, δεδομένου ότι έτυχε ευρείας υποστήριξης από τον ισλαμικό κόσμο (ευτυχώς, σήμερα, η Αδελφότητα βαίνει ασθενέστερη λόγω της απόρριψής της από τον αιγυπτιακό λαό).
 
Και σήμερα, η συνθηκολόγηση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να αποσύρει όλα τα στρατεύματά τους από το Ιράκ έχει οδηγήσει στο σημερινό χάος κατά των χριστιανών και άλλων μουσουλμάνων.
 
Τώρα κάποιοι μπορεί να ρωτήσουν : «Τι θα είχαν καταφέρει τα αμερικανικά στρατεύματα;»
 
Αρκετά. Βάλτε ένα αδύναμο αγόρι σε μια άδεια τάξη με έναν νταή και το αδύναμο αγόρι θα έχει σοβαρά προβλήματα. Αλλά βάλτε έναν δάσκαλο στην τάξη για να παρατηρήσει τι γίνεται και ξαφνικά ο νταής θα βρει έναν τρόπο να συμπεριφερθεί αλλιώς.
 
Τούτου λεχθέντος, δεν υποστηρίζω σε καμία περίπτωση τη στρατιωτική επέμβαση στο Ιράκ. Είναι εξ ολοκλήρου πάρα πολύ αργά για κάτι τέτοιο. Έτσι ποια είναι η απάντηση;
Για αρχή, ο Πρόεδρος Ομπάμα θα πρέπει να αναζητήσει κάποιον σαν τον Πρόεδρο al-Sisi της Αιγύπτου, ο οποίος έχει αντισταθεί με επιτυχία στους ισλαμιστές νταήδες στην περιοχή. Ο Ομπάμα πρέπει να ταπεινωθεί και να ζητήσει συγγνώμη από τον Αλ-Σίσι που υποστήριξε την Μουσουλμανική Αδελφότητα και αντιτάχθηκε στην νομιμοποίηση του.
 
Ο πρόεδρος al-Sisi έχει αποδείξει ότι είναι ένα αντίπαλο δέος για τους ισλαμιστές νταήδες. Και ως πρώην Στρατάρχης και επικεφαλής των στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών, μπορεί να κατευθύνει τις ΗΠΑ και τη Δύση προς την σωστή στρατηγική όσον αφορά αυτή την καταστροφική κατάσταση.
* Ο Michael Youssef,Ph.D., είναι Αιγύπτιος χριστιανός θεολόγος, ανθρωπολόγος, συγγραφέας και παρουσιαστής ραδιοτηλεοπτικών χριστιανικών εκπομπών. Γεννήθηκε στην Αίγυπτο, έζησε στον Λίβανο και στην Αυστραλία και από το 1984 ζει μόνιμα στις ΗΠΑ, ως Αμερικάνος πολίτης.
 
ΚΟ: Οι στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ στις χώρες του αραβικού κόσμου έχουν φέρει χάος και μόνο χάος και άφθονο αίμα. Τα περί «Αραβικής Άνοιξης» και «δημοκρατίας» αποδείχτηκαν ονειρώξεις και μάλιστα αιματηρές. Οι χριστιανοί ιδιαίτερα έχουν βιώσει ένα απίστευτο λουτρό αίματος, από τις επεμβάσεις της «χριστιανικής» Δύσης, η οποία παραμένει απαθής και ένοχη. Μια άποψη για το ποιος κερδίζει από αυτό το χάος διαβάστε εδώ.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή