Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Μαρτυρία: «Η Εικόνα της Παναγίας της Προυσιώτισσας ακτινοβολεί…»

 Για Θαύμα της Παναγίας   της Προυσιώτισσας κάνει λόγο μια γυναίκα και περιγράφει το συμβάν.
"Το Σάββατο 3 Νοεμβρίου βρέθηκα στην Ιερά Μονή Παναγίας Προυσιώτισσας προκειμένου να προσκυνήσω τη Χάρη Της.
Είναι γνωστό από την παράδοση ότι η συγκεκριμένη εικόνα βρισκόταν αρχικά στην Προύσσα της Ασίας από όπου ένας ενάρετος νέος γιος άρχοντα της βασιλικής αυλής τη μετέφερε στην Ελλάδα προκειμένου να γλυτώσει τη λαίλαπα της εικονομαχίας.
Φθάνοντας στην Καλλίπολη όμως την έχασε και τότε ποταμοί δακρύων κύλησαν από τα μάτια του. Αισθάνθηκε την αμαρτωλότητά του παρόλα αυτά δεν θέλησε να φύγει από εκείνα τα μέρη και εγκαταστάθηκε στη Νέα Πάτρα (σημερινή Υπάτη).
Το μέρος όπου βρίσκεται σήμερα το Μοναστήρι ήταν τότε άγνωστο λόγω του δύσβατου της περιοχής.
 Η εικόνα της Παναγίας φανερώθηκε κατά τρόπο θαυμαστό σε έναν απλό βοσκό ο οποίος είδε την νύχτα να βγαίνει από την σπηλιά ένας φωτεινός στύλος που έφτανε μέχρι τον ουρανό. Αφού το είπε στον πατέρα του, πήγαν μαζί και βρήκαν την Αγία Εικόνα σε ένα σημείο της σπηλιάς να φεγγοβολά. Από αυτό το θαύμα μέχρι σήμερα ονομάζεται το Μοναστήρι Πυρσός (δηλαδή λαμπάδα φωτός).
Όταν μπήκα στο Μοναστήρι να προσκυνήσω θέλησα πολύ να τραβήξω μια φωτογραφία την Αγία Εικόνα της Παναχράντου. Αμέσως όμως δίστασα και σκέφτηκα ότι δεν θα βγει καθαρή και φωτεινή λόγω του ότι θα έβγαινε ΧΩΡΊΣ ΦΛΑΣ αλλά με παρότρυνση της μητέρας μου αποφάσισα να τη βγάλω.
 Όταν εμφάνισα τις φωτογραφίες, είδα - ω του θαύματος! - το πρόσωπο της Παναγίας Προυσιώτισσας να φέγγει σαν ήλιος φωτεινός! Προσκυνώ με σεβασμό και ευλάβεια τη Χάρη Σου Παναγία Δέσποινα.
Είμαι άπειρες φορές ευγνώμων που με αξίωσες να δω αυτό το θαύμα. Βοήθησέ μας Παναγία μου να διάγουμε τον αγώνα τον καλό και να μην πέφτουμε στις ενέδρες που μας στήνει ο μισόκαλος. Η Παναγία είναι κοντά μας αυτές τις δύσκολες μέρες και να μην απελπιζόμαστε."
ΠΗΓΗ: ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ


newsbomb.gr/prionokordela