Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Μαθήματα από την Γάζα.

 βελτιστοποίηση της διαδικασίας κινητοποίησης της εφεδρείας. Ο Ισραηλινός στρατός προχώρησε χθές σε περιορισμένη κλήση εφέδρων, οι οποίοι συρρέουν ταχύτητα στους προκαθορισμένους χώρους συγκέντρωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες του Β.Γιαννακόπουλου, ο αριθμός των κληθέντων εφέδρων αυτή την στιγμή φτάνει τους 16.000, ενώ η ταξιαρχία αλεξιπτωτιστών και η ταξιαρχία πεζικού Givati ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους για το ενδεχόμενο έναρξης ευρείας χερσαίας επιχείρησης.
Ο συνολικός αριθμός των επιστρατευόμενων εφέδρων μπορεί να φτάσει τους 75.000 άνδρες. Να υπενθυμίσουμε τι γράφαμε προ ολίγων μόλις ημερών, για την προσπάθεια βελτιστοποίησης της διαδικασίας κινητοποίησης της εφεδρείας από την Τσαχάλ (Eν Τάχει 31/10/12):

"Μια νέα πλατφόρμα επικοινωνίας με τους εφέδρους αναπτύσει η Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πληροφορικής των Ισραηλινών δυνάμεων.

Στόχος είναι το νέο διαδικτυακό πόρταλ να παρέχει αμφίδρομη επικοινωνία της διοίκησης με τους εφέδρους, ταχεία κλήση για υπηρεσία, επεξεργασία αιτημάτων - Από τον προσωπικό τους λογαριασμό οι έφεδροι θα μπορούν επίσης να αιτούνται μετάθεσης σε διαφορετική μονάδα, να προσφέρονται για εθελοντική υπηρεσία κτλ.
Η υπηρεσία θα παρέχει την δυνατότητα επικοινωνίας μεταξύ μελών της ίδιας μονάδας μέσω φόρουμ, instant messaging, email κ.α Παράλληλα αναπτύσονται ανάλογες εφαρμογές για χρήση σε κινητά iPhone και Android για άμεση επικοινωνία με την υπο κατασκευή πλατφόρμα. Η δοκιμαστική έκδοση θα ξεκινήσει την λειτουργία της σε λίγους μήνες, ενώ η τελική μορφή θα είναι έτοιμη μέχρι το τέλος του 2013. Απώτερος στόχος φυσικά η βελτιστοποίηση της διαδικασίας κινητοποίησης της εφεδρείας σε ένα στρατό ο οποίος βασίζεται σε αυτή κατά μεγάλο ποσοστό. Η κίνηση αυτή αναμένεται να αποφέρει και οικονομικά οφέλη από την μείωση της δυσκίνητης γραφειοκρατίας. Με το παρόν σύστημα η επικοινωνία μεταξύ των εφέδρων και των συνδέσμων αξιωματικών των Ισραηλινών ΕΔ, γίνεται κυρίως μέσω τηλεφώνου και φαξ. Ελπίζουμε να παρακολουθούν εκεί στο ΓΕΣ..."

Στο σημείο αυτό γεννάται ένα εύλογο ερώτημα : Tι έχει κάνει ο Ελληνικός Στρατός, ο οποίος επίσης βασίζεται στην εφεδρεία σε μεγάλο βαθμό, για την βελτιστοποίηση του δικού του συστήματος κινητοποίησης εφέδρων; Δυστυχώς ανάλογα θέματα, λιγότερο "πιασάρικα" και σχετικά ανέξοδα (swap γιόκ..) δεν δείχνουν να αποτελούν αντικείμενο προβληματισμού. Όπως πολύ εύστοχα το έθεσε
σχολιαστής σε χθεσινή ανάρτηση, οι κατα τόπους Μονάδες Επιστράτευσης (ΜΕ) αποτελούν θέσεις "πάρκινγκ" :
"Άραγε οι τόσες Μ.Ε. διάσπαρτες και ξεχασμένες οάσεις αναπαύσεως ταλαιπωρημένου προσωπικού από τις κακουχίες των πολέμων και της σκληρής και εξοντωτικής εκπαίδευσης του Ε.Σ., δουλεύουν ακόμη με χάρτινες καρτέλες? Eίναι σίγουροι για τις δνσεις και τηλέφωνα των επιστράτων που αναγράφονται?Ξέρουν πως βρίσκονται εν ζωή ακόμη και είναι υγιείς ή εαν είναι αρτιμελής και έχουν σώας τας φρένας ή εαν είναι ναρκομανείς?

Η τελευταία ούτε καν μερική επιστράτευση(μερικές εκατοντάδες) έγινε στα Ίμια και άσε τι ταινία γυρίστηκε. Για να μην αναφερθώ στην κατανομή των επιστράτων ή την μετεκπαίδευση τους... Τουλάχιστον πρέπει να γίνει πολύ σοβαρή δουλειά στην Θράκη και στα Δωδεκάνησα σε επίπεδο Εβραίων αν όχι Αμερικής,πριν να είναι πολύ αργά."


Δυστυχώς, η μόνη σχετική πρωτοβουλία που έχει αναλάβει η πολιτική ηγεσία των ΕΔ αφορά τον τερματισμό απόδοσης εκπαιδευμένων οπλιτών στην Εφεδρεία, μέσω της ψηφοθηρικής μείωσης της στρατιωτικής θητείας. Χωρίς κατάλληλα εκπαιδευμένους εφέδρους, αυτομάτως λύνεται και το πρόβλημα ταχείας κλήσης τους.. Σατανικά ιδιοφυές! Άλλωστε αυτά τα πράγματα κοστίζουν, σωστά κ.υπουργέ;

Περισσότερες φωτογραφίες από την περιοχή συγκέντρωσης Ισραηλινών δυνάμεων στα περίχωρα της Γάζας :

enkripto