Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Αναγνώριση από την Ελλάδα ζητούν οι «τουρκοπράκτορες»!

Mεγαλύτερο πρόβλημά μας η μη αναγνώριση από το ελληνικό κράτος»λένε οι «Τούρκοι» της Κομοτηνής σε Τούρκους μουσαφίρηδες από τον δήμο Οζμάνγκαζι της Προύσας που βρέθηκαν πρόσφατα στην Κομοτηνή…
Παράπονα και έντονη κριτική προς την Ελλάδα που δεν αναγνωρίζει τις ψευδομουφτείες εξέφρασε ο Φεχίμ Αχμέτ, βοηθός του ψευδομουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερήφ, προς τα μέλη μιας επιτροπής του δήμου Οσμάνγκαζι από την Προύσα που επισκέφτηκε την Κομοτηνή, όπως διαβάζουμε στο Προξενείο-Στοπ.

Στην επίσκεψη μετείχαν ο δημοτικός σύμβουλος του Οσμάνγκαζί Γκιουλέρ Ναλμπάντ, ο Σουκρού Κιοσέ-πρόεδρος του παραρτήματος Προύσας του αλυτρωτικού “Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης”, ο αντιπρόεδρος του κόμματος ΑΚΠ-Προύσας Μουσταφά Γκιουρσές και άλλοι.
Όπως γράφει η «Μπιρλίκ» (13/11/2012 « η Τουρκική μειονότητα που ζει στην Ελλάδα καταβάλλει πάντα μεγάλες προσπάθειες για την συντήρηση των εθνικών και θρησκευτικών της αξιών. Το μεγαλύτερο τους βάσανο είναι η μη αναγνώριση από την ελληνική κυβέρνηση, επισημαίνοντας τα εξής: «Εμείς παρά το ότι έχουμε εκλεγεί από τον λαό δεν έχουμε τις αρμοδιότητες που έχουν οι διορισμένοι από την ελληνική κυβέρνηση μουφτήδες. Τα αδέρφια μας οι Τούρκοι για βασικές θρησκευτικές υποχρεώσεις, όπως η ταφή, υποχρεώνονται να πάρουν έγκριση από τους διορισμένους μουφτήδες».
Ο Φεχίμ Αχμέτ τόνισε επίσης πως ακόμη δεν έχουν αποδοθεί βασικά μειονοτικά δικαιώματα, όπως αυτό της εκπαίδευσης στη μητρική γλώσσα, ενώ προσέθεσε:«Μέχρι το 1991 δεν μπορούσαμε να βγάλουμε άδεια σπιτιού, δίπλωμα και άδεια αυτοκινήτου. Ως αποτέλεσμα των αγώνων που διεξαγάγαμε αρχίσαμε να αποκτούμε αυτά τα δικαιώματα. Εδώ εμείς ως αιρετοί μουφτήδες και βοηθοί, καταβάλλουμε κάθε είδους προσπάθεια για την διατήρηση των θρησκευτικών, εθνικών και πολιτιστικών αξιών του λαού μας που ζει εδώ. Διαθέτουμε 103 μαθήματα Κορανίου. Εξ αυτών τα 73 είναι για ενήλικες γυναίκες. Στα μαθήματα Κορανίου μας παράλληλα με την θρησκευτική εκπαίδευση, παρέχουμε κατάρτιση για την ολοκλήρωση της Τουρκικής μειονότητας».

newsbomb.gr/prionokordela