Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Μεγάλο ενδιαφέρον για την ασφάλεια της Τουρκίας δείχνει η Γερμανία!

Τόσο που Γερμανοί στρατιώτες ετοιμάζονται να πάνε στα σύνορα με τη Συρία.
Οι σχέσεις Βερολίνου- Άγκυρας είναι πια κάτι παραπάνω από θερμές και σ΄ αυτό έχει συμβάλει τα μέγιστα το χρήμα που πάντα συγκινεί τους Γερμανούς ,όπως όλοι γνωρίζουμε πια καλά. Η οικονομικές σχέσεις των Τούρκων με τους Γερμανούς και σε επιπεδο εξοπλισμών πια είναι στενές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο DeutscheWelle, η Τουρκία θα ζητήσει τη βοήθεια του ΝΑΤΟ για την εγκαθίδρυση ενός συστήματος αεράμυνας και οι γερμανικές μονάδες μπορεί να συμμετάσχουν.
Εκτός απο τις ετήσιες ασκήσεις στη Κρήτη, η εξωτερική εγκατασταση των γερμανικών μονάδων δεν ειναι μέρος της γερμανικής ατζέντας. Αυτο όπως δειχνουν τα πράγματα μάλλον σύντομα θα αλλάξει.
Τον Φεβρουάριο, ο Γερμανός Υπουργός Άμυνας Τόμας ντε Μεζιέρ ανακοίνωσε ότι οι μονάδες Patriot της Bundeswehr ενδιαφέρονταν να συμμετάσχουν στο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας του ΝΑΤΟ. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο Βερολίνο, δήλωσε οτι το
ΝΑΤΟ δεν έχει ακόμη αποφασίσει σχετικά με την αίτηση της Γερμανίας και η απόφαση δεν αναμένεται μέχρι το 2013.
Ειναι πιθανό, Γερμανοί στρατιώτες να σταλούν από τους στρατώνες στο βόρειο τμήμα της Γερμανίας στα τουρκο-συριακά σύνορα. Η κυβέρνηση της Άγκυρας έχει πρόσφατα εκφράσει το ενδιαφέρον της για ένα σύστημα αεράμυνας και, σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα «Süddeutsche Zeitung», θα κάνει την επίσημη αίτηση της σήμερα.
Μια τέτοια εξέλιξη θα "χρησιμεύε προς την προστασία" της Τουρκίας, δήλωσε ο ντε Μεζιέρ.
Ωστόσο, γράφει το Γερμανικό πρακτορείο, υπάρχει έτσι ο κίνδυνος η Γερμανία να εμπλακεί στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας.


onalert
greeknation.blogspot.gr