Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ: Η Χρυσή Αυγή κατά του ΑΜΚΑ και της «κάρτας του πολίτη»

O νόμος είναι αντισυνταγματικός. Στη Βουλή θα μεταφερθεί απόψε η ένταση που υπήρξε χθες στη Κρήτη κατά τη διάρκεια εγκαινίων των νέων γραφείων της Χρυσής Αυγής, αφού θα συζητηθεί επερώτηση του κόμματος για την... παρακολούθηση της ζωής των πολιτών από το κράτος.
Ειδικότερα, οι 18 βουλευτές της Χρυσής Αυγής με πρώτο και καλύτερο τον αρχηγό του κόμματος Νίκο Μιχαλολιάκο έχουν καταθέσει επερώτηση με τίτλο «ΑΜΚΑ και κάρτα του πολίτη, οι νέες μέθοδοι παρακολούθησης της ιδιωτικής ζωής από την Κυβέρνηση και τη Νέα Τάξη».
Στην ερώτηση, η Χρυσή Αυγή αναφέρει τον Νόμο 3655/2008 που ψήφισε η κυβέρνηση Καραμανλή ως «μια από τις πιο επικίνδυνες παρακαταθήκες της τελευταίας μονοκομματικής κυβέρνησης της ΝΔ».
Υπενθυμίζεται πως ο νόμος εκείνος καθιέρωνε τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) ως υποχρεωτικό για την εργασιακή και ασφαλιστική ταυτοποίηση όλων των πολιτών. Σύμφωνα με τη Χρυσή Αυγή, όμως, ο νόμος είναι αντισυνταγματικός, καθώς όπως τονίζει «υποχρεώνει σε κοινωνικό θάνατο όποιον δεν θελήσει για οποιανδήποτε λόγο να παραλάβει τον αριθμό»!
Στη συνέχεια, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής τονίζουν ότι από το μέτρο (ΑΜΚΑ) ζήτησαν να εξαιρεθούν 200 χιλιάδες πολίτες ενώ επιχειρούν να συνδέσουν την υποχρεωτική χρήση του ΑΜΚΑ με την καθολική εφαρμογή της «κάρτας του πολίτη» που όπως λένε θα αντικαταστήσει τις αστυνομικές ταυτότητες. Μάλιστα, επισημαίνουν ότι η κάρτα αυτή θα περιέχει «πλήθος άλλων προσωπικών δεδομένων στα οποία δεν θα έχει πρόσβαση ο κάτοχός της» ενώ, όπως υποστηρίζουν, αν ενσωματώνει τεχνολογία RFID, θα είναι δυνατή η ανάγνωση των στοιχείων από απόσταση.
Με δεδομένες τις χθεσινές απειλές Κασιδιάρη οτι από σήμερα θα γίνει χαμός στη βουλή τα κόμματα περιμένουν πως στη σημερινή συνεδρίαση η Χρυσή Αυγή θα ανεβάσει πολύ τους τόνους και δεν αποκλείονται και «ακτιβιστικού» περιεχομένου εκδηλώσεις από τους βουλευτές του κόμματος. Η επερώτηση απευθύνεται στους κυρίους Στυλιανίδη, Δένδια, Ρουπακιώτη, Βρούτση και Λυκουρέντζο αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό ποιο Υπουργείο και ποιος υπουργός θα δώσει το βράδυ τη μάχη κατά των προκλήσεων της Χρυσής Αυγής.


Διαβάστε εδώ την πλήρη επερώτηση της Χρυσής Αυγής.
iefimerida.gr