Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Έβγαλαν την σωρό του Αραφάτ, κατηγορούν το Ισραήλ για την δολοφονία του!

(πολώνιο 210) σε ρούχα που ανήκαν στον Αραφάτ. Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκταφής της σορού του πρώην παλαιστίνιου ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ, οκτώ χρόνια μετά το θάνατό του, στο πλαίσιο έρευνας για τις καταγγελίες ότι δηλητηριάστηκε.
Ελβετοί, γάλλοι και ρώσοι εμπειρογνώμονες θα λάβουν υλικό από τα οστά του Αραφάτ, το οποίο θα εξετάσουν στις χώρες τους, για να διαπιστώσουν αν υπάρχουν ίχνη δηλητηρίου.

Στη διαδικασία θα είναι παρόντες και τρεις γάλλοι δικαστές. Ο ιστορικός ηγέτης των παλαιστινίων θα ταφεί εκ νέου σήμερα με στρατιωτικές τιμές, αλλά η τελετή δεν θα είναι ανοιχτή για το κοινό. Νωρίτερα, φέτος, ελβετικό εργαστήριο ανακάλυψε ίχνη ενός ραδιενεργού ισοτόπου (πολώνιο 210) σε ρούχα που ανήκαν στον Αραφάτ, αναζωπυρώνοντας τις εικασίες ότι ο ηγέτης των παλαιστινίων δηλητηριάστηκε.


Οι εξετάσεις δεν απέδειξαν κάτι με βεβαιότητα και οι εμπειρογνώμονες ζήτησαν να εξετάσουν τη σορό του προκειμένου να οδηγηθούν σε ασφαλή συμπεράσματα. Ο Γιάσερ Αραφάτ πέθανε τον Νοέμβριο του 2004 σε γαλλικό στρατιωτικό νοσοκομείο, ένα μήνα αφότου αρρώστησε αιφνιδιαστικά. Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι δηλητηριάστηκε από το Ισραήλ, χωρίς ωστόσο να διαθέτουν αποδεικτικά στοιχεία.
elkosmos.gr