Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

«Κεραυνούς» εξαπολύει και η Ρωσία στον Μπερίσα για τις δηλώσεις του

 Να μαζευτεί καλεί την Αλβανία ο Ρώσος Αντιπρόεδρος και αρμόδιος για θέματα Άμυνας και Ασφάλειας της Ρωσίας Ν.Ρογκόζιν, ύστερα από τον σάλο που προκάλεσαν οι αλυτρωτικές δηλώσεις Μπερίσα στα Βαλκάνια και συγκεκριμένα σε Σερβία, Ελλάδα και Σκόπια.
Πριν από λίγο, από την Σερβία, όπου βρίσκεται ο Ρώσος Αντιπρόεδρος Ν.Ρογκόζιν για την συμφωνία από κοινού κατασκευής αρμάτων μάχης με την Σερβία εξαπέλυσε «κεραυνούς» στα Τίρανα:
 «Η Ρωσία δεν δέχεται την ανεξαρτησία του Κοσσόβου και απορρίπτει οποιαδήποτε σκέψη ενοποίησης με την Αλβανία, στηρίζοντας την θέση της Σερβίας»
είπε μέσα σε θύελλα επιδοκιμασιών από τους Σέρβους που παρακολουθούσαν τις δηλώσεις του. «Υποστηρίζουμε την προστασία του διεθνούς δικαίου και αυτό βρίσκεται με την Σερβία. Δεν πρόκειται να αλλάξουμε την θέση μας, η οποία είναι ευθεία αποδοκιμασία της ανακήρυξης ενός ακόμα αλβανικού κράτους στο Κόσσοβο, όπως αυτό που μονομερώς ανακηρύχθηκε το 2008».
Για την Ρωσία τέτοιες δηλώσεις και ενέργειες, όπως η παρέλαση στα Τίρανα «στρατιωτών» του Κοσσόβου, και δηλώσεις περί δήθεν «Μεγάλης Αλβανίας», «από την Πρέβεζα μέχρι το Πρέσεβο και από τα Σκόπια μέχρι την Ποντγκόριτσα» αποτελούν πρόκληση και απειλή για το σύνολο των ορθόδοξων λαών της Βαλκανικής.


newsbomb.gr