Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Αυτές είναι οι ‘χειρουργικές επιχειρήσεις’ που επικαλούνται πολλά ΜΜΕ για τους ισραηλινούς;

Νεκρά 3 παιδιά σε επιδρομή στη Γάζα. Ανάμεσά τους και ένα νήπιο 18μηνών
Ένα παιδάκι 18 μηνών σκοτώθηκε και τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του, ηλικίας 4 και 5 ετών, τραυματίστηκαν βαριά σε νέα ισραηλινή επιδρομή σήμερα το πρωί στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών υγείας της Χαμάς.
Στη διάρκεια της νύχτας το Ισραήλ βομβάρδισε από αέρος και θαλάσσης δεκάδες στόχους στη Γάζα, μεταξύ των οποίων τα γραφεία υπηρεσιών ασφαλείας της Χαμάς στην πόλη της Γάζας.

"Ένα μωρό 18 μηνών σκοτώθηκε σε επιδρομή ανατολικά του προσφυγικού καταυλισμού αλ Μπουρέιζ, στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας", είπε ο εκπρόσωπος που διευκρίνισε ότι το αθώο θύμα ονομαζόταν Ιγιάντ Αμπού Κούσα.
Ύστερα από μια διακοπή μεταξύ 21.00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος) το βράδυ του Σαββάτου και 07.30 το πρωί της Κυριακής, ξανάρχισαν οι επιθέσεις με ρουκέτες από τη Γάζα. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού, δύο ρουκέτες έπεσαν σήμερα νωρίς το πρωί σε περιοχή του νότιου Ισραήλ.
Ένα τρίχρονο αγοράκι και η μόλις ενός έτους αδελφή του σκοτώθηκαν τη νύχτα σε αεροπορικές επιδρομές και 17 τραυματίστηκαν, είπε ο Ασράφ αλ-Κούντρα, ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών υγείας στη Γάζα.
Σοκ είχε προκαλέσει πριν λίγες μέρες δημοσιογράφος ο οποίος πήρε στην αγκαλιά του το άψυχο κορμί του παιδιού του και βγήκε κλαίγοντας στους δρόμους της Γάζας.
Επίσης, παλαιστίνιοι αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι το πολυώροφο κτίριο στο οποίο στεγάζεται το τηλεοπτικό δορυφορικό δίκτυο al-Quds βομβαρδίστηκε, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν έξι δημοσιογράφοι. Σύμφωνα με το Ισραήλ, οι εγκαταστάσεις αυτές χρησιμοποιούνται από τη Χαμάς για να πραγματοποιεί τις επιθέσεις της εναντίον του.
Καμιά παλαιστινιακή επίθεση με ρουκέτα δεν έχει καταγραφεί από τα μεσάνυχτα.
Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων ανέρχεται πλέον σε 49 και των τραυματιών σε τουλάχιστον 500 από την έναρξη της ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον της Λωρίδας της Γάζας το απόγευμα της Τετάρτης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
news247.gr