Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΖΑΜΙ


Εκπληκτοι παρακολούθησαν πολλοί Ελληνες τα γεγονότα στην πρωτεύουσα του Πακιστάν Ισλαμαμπάντ. Φανατικοί μουλάδες προπαγανδίζουν τον Ιερό Πόλεμο ενάντια και σε ομόπιστούς τους ακόμη μουσουλμάνους. Δεν διστάσαν να κρατήσουν ομήρους γυναίκες και μικρά παιδιά, απειλώντας με εκτελέσεις στην περίπτωση που η κυβέρνηση θα αποφάσιζε να εκπορθήσει τον θρησκευτικό και εκπαιδευτικό τους χώρο. Διότι το Κόκκινο Τζαμί ήταν και πανεπιστήμιο και πολιτιστικό κέντρο. Με πρακτικές θεμελιακά διαφορετικές από αυτές που δίνουμε στη Δύση στους ίδιους θεσμούς και χώρους.
Ακούσαμε για φοιτητές που συγκρούονται με την αστυνομία και στο μυαλό μας σχηματίζονται οι συνήθεις εικόνες ατημέλητων νέων που πετούν πέτρες και ίσως και βόμβες Μολότοφ σε μονάδες των ΜΑΤ. Εξω όμως από τις μουσουλμανικές Μαντράσες, σχολές δηλαδή του Ισλάμ, οι αντίστοιχες συγκρούσεις είναι θανατηφόρες.
Οι μουλάδες διδάσκουν τη φυσική εξόντωση όλων όσοι δεν πιστεύουν στη δική τους εκδοχή του Ισλάμ, και οι «φοιτητές» τους (οπλισμένοι με Καλάσνικοφ αυτόματα όπλα, αντιαρματικές ρουκέτες και επιθετικές χειροβομβίδες) αντιμετώπισαν τους ειδικά εκπαιδευμένους κομάντος του πακιστανικού στρατού, τις αντιτρομοκρατικές μονάδες και μέρος μιας ταξιαρχίας πεζικού!
Ο Βαχαμπισμός (ή η ινδοπακιστανική του μετάλλαξη, ο ντεομπαντισμός), που διδάσκεται στις χρηματοδοτούμενες από σαουδαραβικούς πόρους Μαντράσες επιδιώκει την διά της βίας επιβολή του. Και την εξόντωση των αντιπάλων. Είτε αυτοί είναι δυτικοί χριστιανοί, είτε αλλόδοξοι μουσουλμάνοι. Αυτό είναι ένα επίκαιρο μάθημα για όλους αυτούς που μόνιμα δικαιολογούν τις πράξεις αποτρόπαιης βίας των ακραίων ισλαμιστών κάτω από τη δικαιολογία των εξαθλιωμένων δήθεν από τη φτώχεια λαϊκών τάξεων του τρίτου κόσμου είτε σαν εκδίκηση για την επιθετική συμπεριφορά της Δύσης στο Ιράκ και την Παλαιστίνη.
Οι περισσότεροι από τους γαλουχούμενους τζιχαντιστές στις θεολογικές σχολές του Πακιστάν προέρχονται από εύπορα αστικά στρώματα διαφόρων μουσουλμανικών χωρών κι από μεσοαστικές επαγγελματικές οικογένειες της Δύσης. Η φονική προαίρεση δεν έχει σα ψυχολογική βάση την απελπισία, αλλά το συνειδητό θρησκευτικό μίσος που στοχεύει στην εξολόθρευση των όποιων απίστων. Οι επιθέσεις στην Ισπανία, που αποχώρησε εδώ και χρόνια από το Ιράκ, αποδεικνύουν του λόγου το ασφαλές. Ο βαχαμπισμός προδικάζει τη γέννηση του ακραίου Ισλάμ.
Είναι λοιπόν εξαιρετικά ανησυχητικό πως στην Αθήνα, προλαβαίνοντας την εξαιρετικά βραδυπορούσα κυβέρνηση, μουσουλμάνοι πιστοί οικοδόμησαν, με σαουδαραβικά χρήματα, ένα καινούργιο τζαμί. Κανείς δεν γνωρίζει ποια ακριβώς εκδοχή του Ισλάμ θα λατρεύεται εκεί. Στην περίπτωση που ο βαχαμπισμός θα κυριαρχεί εκεί, τότε το σύνολο των μουσουλμάνων που βρίσκεται στην Αθήνα ή στην Ελλάδα θα οδηγηθεί χωρίς καθυστέρηση στα άκρα. Και πιθανώς η χώρα μας θα βρεθεί αντιμέτωπη με το δικό της «Κόκκινο Τζαμί».

Πηγή : Καθημερινή