Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ?


Υπό την αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, με την φιλοξενία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ και με τη συμμετοχή Εντεταλμένων ένδεκα (11) Ορθοδόξων Εκκλησιών και εβδομήντα έξι (76) Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Κρήτης και της Δωδεκαννήσου, άρχισε χθες, 2 Νοεμβρίου ε. ε., στov Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιώς, τις εργασίες της η ΚΑ Πανορθόδοξος Συνδιάσκεψις Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων για θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας, με θέμα:
«Σύγχρονες αιρέσεις – προέλευση, εκδηλώσεις, κατανόησή τους» υπό την Προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Μελετίου.
Θα θέλαμε θερμά στις συζητήσεις περί αιρέσεων να συμπεριλαμβάνατε και την αίρεση του παπισμού, στην οποία
συνδιάσκεψη δεν την περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα σας ,καταδικάζοντας οποιονδήποτε ιερέα, αρχιερέα, μητροπολίτη, πατριάρχη, έχει συναναστραφεί και συλλειτουργήσει με τους υβριστές της ορθοδοξίας. Γνωρίζουμε ότι ένας εξ΄αυτόν είναι και ο οικουμενιστής οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος , ουσιαστικά η κεφαλή και η ‘διοίκηση’ της εκκλησίας.
ΑΛΛΑ
«Αίρεσις είναι πάσα πεπλανημένη διδασκαλία, παρεκκλίνουσα από της γνησίας χριστιανικής πίστεως, άμα δε και πάσα ιδιαιτέρα χριστιανική κοινότης, διαφωνούσα προς την δογματικήν διδασκαλίαν της αληθούς Εκκλησίας και αποκοπείσα από της κοινωνίας και ενότητος μετ' αυτής»