Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Η ΠΡΩΤΗ 'ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ' ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΔΩ

Α. ΔΗΚΕΝΗΣ

Ας μην δούμε δογματικά και εγωιστικά το ζήτημα της Ι.Μ Εσφιγμένου μέσα από τις τελευταίες πράξεις του οικουμενικού μας πατριάρχη. Με όσες καταδικαστικές αποφάσεις και αν έχουν εις βάρος τους, δικαιώνονται μέσα από τα αιρετικά πατήματα του π. Βαρθολομαίου. Πέρα από το αν ακλουθούν σαν μονή ένα διαφορετικό ημερολόγιο από το επίσημο της Ελλάδος, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τους αδικήσουμε και να τους καταδικάσουμε στην χρονοβόρα αυτή κόντρα με το φανάρι, διότι ο ξεπεσμός και η προδοσία του οικουμενικού πατριάρχη δεν έχει φραγμούς και όρια. Συναντήσεις με καθολικούς για μια ύπουλη ένωση αλλά και συνεργασίες με εβραϊκές συναγωγές, των τελευταίων ημερών, όπου είναι και οι πρωτεργάτες της παναίρεσης, έρχονται να δώσουν δικαίωση στο τελευταίο προπύργιο της ορθοδοξίας.

Αυτή την στιγμή εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις σε 105 μοναχούς της μονής σε επίπεδο εγκληματιών, για ζητήματα όπως η μη μνημόνευση του πατριάρχη, ισχυριζόμενοι και καθόλου αδίκως από τους ιερούς κανόνες της ορθοδοξίας μας ,διότι συλλειτουργεί επανειλημμένα με αιρετικούς και αλλόθρησκους.

Επειδή δεν υποστηρίζουν όσους κηρύττουν την αίρεση του οικουμενισμού, επειδή δεν λησμονήσαν και έμειναν ακλόνητοι στα θέματα της πίστεως, επειδή ενστερνίστηκαν και έμειναν ακλόνητοι στα θέματα της πίστεως, επειδή τα θέματα της πίστεως δεν διαπραγματεύονται ούτε και αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης, επειδή δεν θέλουν την αλλοτρίωση του Αγίου Όρους , το άβατο και αποδέχονται πλήρως τις διδαχές του Πατροκοσμά , επειδή απαρνούνται κάθε σιωνιστική και αλλοτριωτική επιχορήγηση και επιδότηση της Ε.Ε με σκοπό την καταπάτηση των δικαιωμάτων της μονής.
Σαν ορθόδοξοι δεν στηρίζουμε πλήρως τις προσπάθειες αυτών των μοναχών που προασπίζονται όπως έχουν δήλωση αυτουσίως την παράδοση της ορθοδοξίας και την ‘κληρονομιά’ της Υπεραγίας Θεοτόκου μέχρι θανάτου!
ellinonea.blogspot.com