Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ, ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ !

ΣΧΟΛΙΟ: Νίκος Τσαρούχας
Συγχαρητήρια για άλλη μια φορά αδειάσατε κυριολεκτικά την εμπιστοσύνη των πιστών , με ανούσιες εκκλησιαστικές συνεστιάσεις την περίοδο οπου βάλετε η εκκλησία ,ακατάπαυστα σε μια σωρεία επιθέσεων σε όλους τους τομείς της ορθοδοξίας. Έχετε πιάσει ακριβώς το νόημα των προβλημάτων ,συνεχίστε ετσι……… εκτός και αν αυτά τα συνέδρια έχουν κεκαλυμμένο προσωπείο υπηρετώντας ‘επιμορφωτικούς’ σκοπούς του φαναρίου !
Ζάκυνθος - Ξεκίνησε πριν από λίγο το ιστορικό Α’ Πανελλήνιο Συνέδριο Θρησκευτικού Τουρισμού με κεντρικό θέμα «Προσκυνηματικές περιηγήσεις (Ιστορία – Παράδοση – Νεώτερες
Εξελίξεις και Προβληματισμοί) τα Επτάνησα ως Πανορθόδοξοι Προσκυνηματικοί Προορισμοί», υπό την αιγίδα του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων (Αναπτύξεως του Θρησκευτικού Τουρισμού).
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, πριν την έναρξη του Συνεδρίου τέλεσε τον καθιερωμένο αγιασμό.
Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος κατά την έναρξη τόνισε: Πρώτα απ΄ όλα θέλω να ευχαριστήσω όλους εκείνους, που είναι την ιδέα και πρωτοβουλία, αλλά ιδιαίτερα το Συνοδικό Γραφείο Θρησκευτικού Τουρισμού. Θέλω να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για τους κόπους τους και για την φιλοξενία τους στο χώρο αυτό. Ιδιαίτερα πολλές ευχαριστίες στον Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Χρυσόστομο, ο οποίος θα μπορούσα να πω από τα λίγα που γνωρίζω, ότι υπήρξε η ψυχή αυτής της προσπάθειας. Νομίζω ότι καλώς έγινε η προσπάθεια αυτή».
www.romfea.gr