Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΓΙΑ ΤΟ Α.Μ.Κ.Α

Πνευματικές μορφές αγιότητας από το Περιβόλι της Παναγιάς εκφράζουν την ανησυχία τους για το νέο Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α), ο οποίος όσο και να φαντάζει ακίνδυνος αποτελεί το προστάδιο του ηλεκτρονικού φακελώματος. Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που εκατοντάδες Αγιορείτες μοναχοί αρνούνται να παραλάβουν τον ΑΜΚΑ μ’ αποτέλεσμα να συσσωρεύονται οι επιστολές του υπουργείου στα Ταχυδρομικά Γραφεία των Καρυών και της Δάφνης. Σε κείμενο μάλιστα που κυκλοφόρησε σχετικά με τους κινδύνους που εμπεριέχει η ηλεκτρονική πρώτη καταγραφή των Ορθοδόξων Ελλήνων προβάλλονται οι υπογραφές άξιων πνευματικών τέκνων του αγίου Αγιορείτη μοναχού Παϊσίου.

Ο Α.Μ.Κ.Α είναι αλήθεια πως αποτελεί το προοίμιο όλων αυτών των σχεδίων του θεομίσητου τεκτονισμού και των υπογείων άνομων κέντρων εξουσίας μέσω του οποίου θα καταστεί ευκολότερη η ηλεκτρονική καταγραφή με μικροτσίπ, η οποία δοκιμαστικά έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζεται.
 Προβάλλεται δηλαδή το όλο εγχείρημα με την αρμόζουσα προκάλυψη της δήθεν αναγκαιότητας, ενώ στην ουσία υποκρύπτει τα σχέδια των μηχανισμών του μυστηρίου της ανομίας. Μέσα στο πλαίσιο αυτό διατέθηκαν άλλωστε τεράστια χρηματικά ποσά για τη διαφήμιση της αναγκαιότητας της χρήσης του κατά τη γνωστή χιτλερική μέθοδο της πλύσης του εγκεφάλου των ανύποπτων πολιτών. Αυτός ο πακτωλός χρημάτων ερμηνεύει και την όλη στάση διαφήμισης –προώθησης από τα γνωστά ημιμαθή «παπαγαλάκια» της τηλεοπτικής κυρίως δημοσιογραφίας, οι οποίοι όχι μόνο διαφήμιζαν στους ανύποπτους πολίτες τον ΑΜΚΑ αλλά θέλησαν και να τον επιβάλλουν, υποστηρίζοντας ότι όποιος δεν διαθέτει τον αριθμό θα απομονώνεται από την κοινωνική ασφάλιση, από το δικαίωμα της εργασίας, από την χορήγηση υγείας!!! Δηλαδή θα πάψει να αποτελεί πολίτης της χώρας αυτής...
Δυστυχώς η εκκοσμικευμένη διοίκηση της Εκκλησίας της Ελλάδος εξέτασε το όλο ζήτημα μέσα από το πρίσμα της συνήθους λογικοκρατίας και έκρινε πως οι φόβοι των Αγιορειτών είναι υπερβολικοί. Βλέπετε πως οι ανώτατοι ρασοφόροι αρκούνται στην φιληδονία της επισκοπικής εξουσίας και στην πλαδαρότητα που αυτή προξενεί επιβεβαιώνοντας τη γνωστή ρήση του Προφήτη Μωϋσέως «έφαγεν ο Ιακώβ και ενεπλήσθη, και απελάκτισεν ο ηγαπημένος` ελιπάνθη, επαχύνθη, επλατύνθη και εγκατέλιπεν Θεόν τον ποιήσαντα αυτόν...» Αποτέλεσμα τούτου να αδυνατούν να ορθώσουν ουσιαστικό λόγο αντίδρασης και να καθίστανται αδρανείς παρατηρητές των εξελίξεων. Δεν φθάνει μάλιστα η εμφανής τούτη αδυναμία τους αλλά επιπλέον προβαίνουν σε ενέργειες που τους εκθέτουν στον ουρανό και στον Κύριό μας.
Τα μέλη λοιπόν της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, όπως ήταν αναμενόμενο δεν αποδέχθηκαν την ανησυχία των Πατέρων του Αγίου Όρους και ακολουθώντας την πεπατημένη νωχελική οδό αποφάσισαν τα εξής:
«Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος απεδέχθη την εισήγηση της Συνοδικής Επιτροπής Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων, σύμφωνα με την οποία «ο αριθμός Α.Μ.Κ.Α. είναι απλώς εις επί πλέον χρηστικός αριθμός και από όλα τα μέχρι τούδε στοιχεία ουδείς κίνδυνος προκύπτει δια την σωτηρίαν των ψυχών. Εις πάσαν περίπτωσιν η Εκκλησία γρηγορεί».
Τούτος ο εφησυχασμός της ΔΙΣ προέρχεται από τα γνωστά λιμνάζοντα ύδατα της απραξίας και του πέπλου της ιδιοτέλειας που γεννούν οι οικονομικές κυρίως συνδιαλλαγές με την πολιτική εξουσία... Και αυτό ακριβώς την καθιστά βραδυπορούσα και ασθμαίνουσα στις ραγδαίες αλλαγές που έρχονται.
Συντάκτης: Δ.ΜΑΚΡΗΣ
Πηγή: ΣΤΥΛΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ