Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ Κ' ΑΝΤΙΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ


Θεολόγοι: «Θα αντιδράσουμε...»
ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ κατά την οποία επιχειρηθεί απομάκρυνση των θρησκευτικών εικόνων από τις σχολικές τάξεις, «ως Ένωση Θεολόγων δεν θα το δεχθούμε» τονίζει ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων, δρ Θεολογίας και φιλόλογος κ. Ηλίας Μπάκος. «Και η Εκκλησία θα αντιδράσει και η ελληνική κοινωνία δεν θα το κάνει αποδεκτό», λέει. Και συνεχίζει: «Τέτοια σύμβολα όπως είναι οι εικόνες, αποτελούν την έκφρασή μας, την ιστορία μας, την ταυτότητά μας. Άλλωστε έως σήμερα δεν έχουν υπάρξει αντιδράσεις. Κατά τη γνώμη μου, υπάρχει μια τάση αποχριστιανισμού». Την προσωπική του άποψη- όπως διευκρινίζει- διατυπώνει στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ κ. Δημήτρης Πεππές. «Τα θρησκευτικά σύμβολα δεν προσβάλλουν το θρησκευτικό συναίσθημα και τη διαφορετικότητα. Είναι συνδεδεμένα με την παράδοση του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος», λέει.
Άναψε φωτιές εγκύκλιος που μιλά για αλλόπιστους
«ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ απόσπασμα εγκυκλίου σημειώματος του σεβασμιώτατου Μητροπολίτου κ.κ. Διονυσίου και παρακαλούμε, στο μέτρο του δυνατού, να συνεργαστείτε με τους ιερείς των ενοριών σας για τη δημιουργία κατηχητικών σχολείων στην περιοχή σας:
"Η αλλοίωσις του πληθυσμού με την εισροή εις την χώρα μας αλλοπίστων, ο ηθικός ξεπεσμός (...) επιβάλλουσιν επαγρύπνησιν και ανάληψιν δραστηριοτήτων υφ΄ ημών των ποιμένων διά του ευαίσθητου χώρου της νεότητος"». Το παραπάνω κείμενο που αναφέρεται σε εισροή αλλοπίστων που... αλλοιώνουν τον πληθυσμό, εστάλη προ ημερών υπό μορφήν εγκυκλίου από τον προϊστάμενο του 2ου Γραφείου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας στα σχολεία της περιοχής. Η ενέργειά του προκάλεσε ξεσηκωμό αρκετών εκπαιδευτικών που την κατήγγειλαν στη ΔΟΕ.
www.tanea.gr