Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023

Αμερικανικές Υπηρεσίες: Η Ρωσία διαπραγματεύεται με την Κίνα για τιμή και ποσότητα Drones


 
Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν συγκεντρώσει πληροφορίες τις τελευταίες εβδομάδες που υποδηλώνουν ότι η Κίνα κινείται προς μια απόφαση παράδοσης στρατιωτικού εξοπλισμού στη Ρωσία.

Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών αναφέρουν ότι το Πεκίνο εξετάζει το ενδεχόμενο να παραδώσει στη Μόσχα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυρομαχικά για χρήση στον πόλεμο στην Ουκρανία, σημειώνει το CNN επικαλούμενο τρεις πηγές προσκείμενες σε στρατιωτικές πληροφορίες

Εικάζεται ότι το Πεκίνο δεν έχει λάβει ακόμη  την τελική απόφαση για αυτό, αλλά οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Κίνας για την τιμή και τον όγκο της παράδοσης βρίσκονται σε εξέλιξη, σύμφωνα με την αμερικανική τηλεόραση.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι από την αρχή του πολέμου, η Ρωσία έχει επανειλημμένα ζητήσει drones και πυρομαχικά από το Πεκίνο και η κινεζική ηγεσία συζητά ενεργά τους τελευταίους μήνες εάν θα στείλει τέτοιου είδους βοήθεια ή όχι.

 Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους άρχισαν να προειδοποιούν δημόσια για πιθανή κινεζική στρατιωτική υποστήριξη στη Ρωσία την περασμένη εβδομάδα σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν το Πεκίνο από ένα τέτοιο βήμα, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Σύμφωνα με τις πηγές, η παροχή drones και πυρομαχικών θα αποτελούσε σημαντική πρόοδο στην υποστήριξη της Κίνας προς τη Ρωσία, η οποία μέχρι σήμερα έχει περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό σε εταιρείες που παρέχουν μη θανατηφόρα στρατιωτική βοήθεια, όπως κράνη, αλεξίσφαιρα γιλέκα ή δορυφορικές εικόνες.

Την Πέμπτη, το γερμανικό περιοδικό Spiegel ήταν το πρώτο που ανακοίνωσε, χωρίς να επικαλείται πηγές, ότι η Ρωσία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με Κινέζο κατασκευαστή για την αγορά 100 drones, τα οποία θα παραδοθούν τον Απρίλιο.

Kurir.rs, Blic,

The Hellenic Information Team

https://www.echedoros-a.gr/2023/02/drones_26.html

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος