Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023

Διωγμός χριστιανών με συγκάλυψη παγκοσμίου επιπέδου

 

Δυτική Λιβύη: Απήχθησαν χριστιανοί Αιγύπτιοι και πουλήθηκαν!

Ομάδα χριστιανών Αιγυπτίων (Κόπτες) απήχθη από ομάδα ένοπλων Λιβύων που δρουν ανεξέλεγκτα στη δυτική Λιβύη, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο βουλευτής του αιγυπτιακού κοινοβουλίου Μουσταφά Μπακρί, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.


Ο δικηγόρος της οικογένειας που απήχθη, Αμίρ Νασίφ, αποκάλυψε ότι η ένοπλη ομάδα πολιτοφυλακών που τους απήγαγε ζήτησαν λύτρα 15.000 δηνάρια Λιβύης ανά άτομο (που ισοδυναμούν με 105.000 αιγυπτιακές λίρες) για την απελευθέρωσή τους.


Επεσήμανε ότι «η ένοπλη συμμορία που απήγαγε τους 6 Χριστιανούς τους πούλησε σε άλλη συμμορία, η οποία ζήτησε το ίδιο ποσό λύτρων», επισημαίνοντας ότι «οι απαχθέντες είναι από μια οικογένεια στην επαρχία Σόχαγκ και ταξίδεψαν με σκοπό να εργαστούν στην αρχιτεκτονική».


Σήμερα, Παρασκευή, το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών αποκάλυψε τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση των έξι Αιγυπτίων πολιτών που απήχθησαν στη Λιβύη και τις κινήσεις που γίνονται για την απελευθέρωσή τους.


Το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι «παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον, όλο το εικοσιτετράωρο, τη θέση των έξι Αιγυπτίων που κρατούνταν σε κέντρο παράνομης μετανάστευσης στη δυτική Λιβύη, το οποίο δεν υπόκειται στις αρχές της Λιβύης».


Δεν έπρεπε να πάνε στη δυτική Λιβύη


Το υπουργείο επεσήμανε ότι η αιγυπτιακή πρεσβεία στην Τρίπολη επικοινωνεί με τις αρμόδιες λιβυκές αρχές για να παρέμβουν προκειμένου να απελευθερωθούν οι πολίτες.


Το αιγυπτιακό Υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε όλους τους πολίτες να μην παραβιάζουν τις οδηγίες σχετικά με το ταξίδι στη Λιβύη και να τηρούν πλήρως τις περιοχές παρουσίας και κίνησης που τους έχουν ανακοινωθεί και κοινοποιηθεί πριν από το ταξίδι, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλειά τους, γράφει το αραβικό δημοσίευμα.


echedoros-a.gr

https://orthodoxostypos.gr/%ce%b4%cf%85%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%bb%ce%b9%ce%b2%cf%8d%ce%b7-%ce%b1%cf%80%ce%ae%cf%87%ce%b8%ce%b7%cf%83%ce%b1%ce%bd-%cf%87%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%b1%ce%bd%ce%bf%ce%af-%ce%b1%ce%b9/