Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023

Όταν μερικοί περιφρονούν και ξεχνούν τις ασύλληπτες φυσικές δυνάμειςΟ σεισμός στην Τουρκία δημιούργησε ρήγμα 500 χιλιομέτρων και «έκοψε» τη Γη στα δύο
Ένα ρήγμα 500 χιλιομέτρων έχει δημιουργηθεί στην επιφάνεια της Γης, απόδειξη της τρομακτικής έντασης που είχε ο φονικός σεισμός των 7,8 Ρίχτερ 
που έπληξε τη νοτιοανατολική Τουρκία και τη βόρεια Συρία, με τα τουρκικά ΜΜΕ να δείχνουν σε βίντεο την έκτασή του.

Ειδικότερα, το Haber Turk δείχνει το τεράστιο ρήγμα που δημιουργήθηκε στην επιφάνεια της Γης σε μήκος 500 χιλιομέτρων από τον φονικό σεισμό στην Τουρκία. Από τη δόνηση διάρκειας 70 δευτερολέπτων, διαλύθηκαν κτήρια, δρόμοι και εγκαταστάσεις.


Μάλιστα, 5 ημέρες μετά το πρώτο χτύπημα του εγκέλαδου, έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 23.000 άνθρωποι και οι έρευνες για αγνοούμενους είναι διαρκείς στις περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας που επλήγησαν σφοδρά από τον σεισμό.

Δείτε το ρήγμα που δημιουργήθηκε μετά τον σεισμό στην Τουρκία:

Μιλώντας στην εκπομπή TLive και στην Τατιάνα Στεφανίδου, ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος σημείωσε ότι το βάθος του ρήγματος είναι 12 χιλιόμετρα, δίνοντας στη δημοσιότητα ακόμη ένα στοιχείο για τον φονικό σεισμό στην Τουρκία.

Μάλιστα, είπε μεταξύ άλλων ότι κατά τη διάρκεια του σεισμού η επιτάχυνση της Γης σε πολλά σημεία ξεπέρασε την επιτάχυνση της βαρύτητας, «αυτό το 1G δύναμης που λέμε». «Στην Ελλάδα, που έχουμε πολλούς σεισμούς, ποτέ δεν έχει μετρηθεί υπέρβαση του 1G», σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η ελληνική επιστημονική αποστολή στην Τουρκία, αποτελούμενη από τους Ευθύμη Λέκκα, Παναγιώτη Καρύδη, Μανώλη Βασιλάκη, Σπύρο Μαυρούλη και Γιάννη Αργυρόπουλο, εντόπισε μεγάλο σεισμικό ρήγμα μήκους 100 χιλιομέτρων που εμφανίζεται στην επιφάνεια κοντά στην πόλη Νουρνταγί.Το σεισμικό ρήγμα που ανακάλυψε η ελληνική αποστολή βρίσκεται στα δυτικά όρια της τουρκικής πόλης και είναι αυτό που προκάλεσε σημαντικές καταστροφές στις υποδομές της, στους δρόμους της αλλά και σε εγκαταστάσεις σιλό αγροτικών προϊόντων.