Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

Η κρεατομηχανή της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ αιματοκύλισαν την Ευρώπη σε ένα πόλεμο χωρίς επιστροφή! Η προπαγάνδα σκοτώνει την πραγματικότητα!


Τέσσερις ώρες: Τόσο είναι το προσδόκιμο ζωής για τους στρατιώτες στα μέτωπα της ανατολικής 

 Το μέσο προσδόκιμο ζωής για τους στρατιώτες που πολεμούν στην πρώτη γραμμής του πυρός στα μέτωπα της ανατολικής Ουκρανίας είναι μόλις τέσσερις ώρες!

Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε ένας Αμερικανός βετεράνος πεζοναύτης, που μάχεται στο πλευρό των ουκρανικών δυνάμεων στην περιοχή του Ντονμπάς. 

«Είναι πολύ άσχημα τα πράγματα στο έδαφος, πολλές οι απώλειες. Το προσδόκιμο ζωής είναι γύρω στις τέσσερις ώρες στην πρώτη γραμμή», δήλωσε ο Τρόι Όφενμπεκερ στο ABC News.

Tραυματιοφορείς μεταφέρουν Ουκρανό στρατιώτη σε ασθενοφόρο κοντά στο Μπαχμούτ / Φωτογραφία: AP Photo

H πόλη Μπαχμούτ της ανατολικής Ουκρανίας έχει αποτελέσει ένα από τα πλέον αιματηρά πεδία μαχών αφότου ο Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε την εισβολή πριν από έναν χρόνο. Η μάχη για τον έλεγχο της πόλης, που αριθμούσε 73.000 κατοίκους πριν την έναρξη του πολέμου, είναι αυτή που διαρκεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη και είναι τόσο φρικτή η κατάσταση εκεί, που το Μπαχμούτ έχει αποκτήσει το παρατσούκλι «μηχανή του κιμά».

Ουκρανοί στρατιώτες βάλλουν κατά ρωσικών θέσεων γύρω από το Μπαχμούτ στο Ντονμπάς / Φωτογραφία: AP Photoχηγός της Wagner υποστηρίζει ότι δυνάμεις του κατέλαβαν χωριό βόρεια του Μπαχμούτ

Στις αρχές Ιανουαρίου ανώτερος στρατιωτικός αξιωματούχος των ΗΠΑ είχε περιγράψει ως «πραγματικά σφοδρές και ωμές» τις μάχες γύρω από την πόλη αυτή, που φαίνεται να έχει περιορισμένη στρατηγική σημασία τόσο για τη Ρωσία όσο και για την Ουκρανία. «Μιλάμε για χιλιάδες επί χιλιάδων οβίδων που έχουν εκτοξεύσει η μία πλευρά στην άλλη», είχε δηλώσει τότε.

Μπαχμούτ: «Η μηχανή του κιμά»

Το Μπαχμούτ έχει εξελιχθεί σε μείζονα στόχο για τις ρωσικές δυνάμεις, που περιλαμβάνουν μέλη του τακτικού στρατού καθώς και της διαβόητης μισθοφορικής οργάνωσης Wagner Group.

Η Ρωσία τελεί υπό «αυξανόμενη πολιτική πίεση» να ανακοινώσει νίκες στα πεδία των μαχών της Ουκρανίας και «είναι πιθανόν να ανακοινώσει την κατάληψη του Μπαχμούτ ώστε να συμπέσει με την πρώτη επέτειο του πολέμου, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει στο έδαφος», ανέφερε το Βρετανικό υπουργείο Άμυνας τη Δευτέρα.

Στρατιωτικός γιατρός προσφέρει τις Α΄Βοήθειες σε τραυματισμένο Ουκρανό στρατιώτη κοντά στο Μπαχμούτ / Φωτογραφία: AP Photo

Ρωσικές δυνάμεις πολιορκούν το Μπαχμούτ στην κατεχόμενη περιοχή του Ντονέτσκ της Ουκρανίας το μεγαλύτερο διάστημα του πολέμου. Στα τέλη του περασμένου χρόνου ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι είχε πει ότι η πόλη μετατράπηκε «σε αποτεφρωμένα ερείπια».

Όμως παρά την προσπάθεια των ρωσικών δυνάμεων να κυκλώσουν την πόλη, οι δυνάμεις της Ουκρανίας προβάλουν σκληρή αντίσταση, ανατρέποντας, τουλάχιστον μέχρι τώρα, τα σχέδια των εισβολέων για την κατάληψή της. Στο μεταξύ δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών εκτιμούν ότι η Ρωσία ίσως να μετρά έως και 200.000 απώλειες (νεκροί και τραυματίες) στον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Σε κάποιες κατηγορίες έχουν χάσει πάνω από τον μισό στρατιωτικός τους εξοπλισμό σε αυτόν τον πόλεμο και πάνω από ένα εκατομμύριο από τα καλύτερα μυαλά της Ρωσίας έχουν εγκαταλείψει τη χώρα», δήλωσε προ ημερών η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βικτόρια Νούλαντ. «Ποιο είναι λοιπόν το όφελος απ’ αυτόν τον πόλεμο για τον μέσο Ρώσο πολίτη; Κανένα», συμπλήρωσε.

https://www.iefimerida.gr/kosmos/tesseris-ores-prosdokimo-zois-metopa-anatolikis-oykranias