Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023

«Δεν μπορούμε πια να ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΜΕ στην Ευρώπη» – Ρωσικό ΠΟΛΕΜΙΚΟ μήνυμα στο Βερολίνο

Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω...

«Οι πραγματικοί Γερμανοί που δεν έχουν ξεχάσει τα μαθήματα της ιστορίας της Γερμανίας εξακολουθούν να ζουν στην Ανατολική Γερμανία, ενώ οι γερμανόφωνοι Αμερικανοί αποτελούν την πλειοψηφία στα δυτικά».

Αυτό εκτίμησε η επικεφαλής του Russia Today , Μαργαρίτα Σιμονιάν, σε σχέση με τις διαφορές στις δημοσκοπήσεις σχετικά με τις παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία μεταξύ Ανατολικής και Δυτικής Γερμανίας, επαναφέροντας πραγματικότητας που παραπέμπουν στην κατάληξη του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, ενώ στο τέλος, η στενή συνομιλητής του Πούτιν, έστειλε ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, δείχνονας πως το ποτάμι δεν γυρίζει πια πίσω.


Η διευθύντρια του RT είπε στην εκπομπή ότι ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς κατανοεί πλήρως ότι συμφωνώντας με την παράδοση γερμανικών αρμάτων μάχης στην Ουκρανία, όπου θα χρησιμοποιηθούν για την δολοφονία Ρώσων στρατιωτών και πολιτών, έχει αναλάβει την ευθύνη για κάτι που ο γερμανικός λαός δεν θα συγχωρήσει μετά το αναμενόμενο τέλος του όλου πράγματος: 


«Σε αντίθεση με την διεφθαρμένη ελίτ του, ο γερμανικός λαός εξακολουθεί να έχει ιστορική μνήμη και λειτουργική συνείδηση», είπε η Σιμονιάν. 


Αμέσως μετά διόρθωσε τον εαυτό της με ένα ελαφρύ χαμόγελο: 


“Μεταξύ του γερμανικού λαού όμως δεν έχουν απομείνει τόσοι Γερμανοί. Οι Γερμανοί ζουν στην Ανατολική Γερμανία κα οι Γερμανόφωνοι Αμερικανοί ζουν στην Δυτική Γερμανία».


Η δημοσκόπηση του τηλεοπτικού σταθμού mdr aktuell στις 20 Ιανουαρίου αποκάλυψε ότι το 94 τοις εκατό των πολιτών της Ανατολικής Γερμανίας αντιτίθενται στις παραδόσεις όπλων, προκαλώντας ένα οργισμένο σχόλιο από την γερμανική Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ). 


Η FAZ συνόψισε την διαίρεση στην γερμανική κοινωνία σχετικά με αυτό το θέμα ως εξής: 


“Σύμφωνα με την τρέχουσα αντιπροσωπευτική έρευνα για τις τάσεις της Γερμανίας, το 46% των ερωτηθέντων σε όλη τη Γερμανία υποστηρίζει την παράδοση τανκ, το 43% τις απορρίπτει. Στις πολιτείες της ανατολικής Γερμανίας, η αναλογία είναι 32% προς 59%. Σε μη αντιπροσωπευτική τηλεφωνική έρευνα από το Mitteldeutscher Rundfunk ( MDR ) ακόμη και το 94 τοις εκατό των τάχθηκαν κατά των τανκς». 


Η Simonyan έδειξε πεπεισμένη στην εκπομπή ότι η Γερμανία και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ θα συνεχίσουν να προμηθεύουν βαρέα όπλα στην Ουκρανία. Σύντομα θα ακολουθήσουν αποστολές αεροσκαφών, πυροβολικού μεγάλης εμβέλειας και «ό,τι μπορούν να αντέξουν τα οπλοστάσια», είπε. Αλλά αυτό θα τελειώσει άσχημα για την Δύση. Θα είναι μια αυτοκτονία παρόμοια με αυτή του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Τζέιμς Φόρεσταλ, ο οποίος πήδηξε από ένα παράθυρο από παρανοϊκό φόβο για τους «Ρώσους».


Η Simonjan απευθύνθηκε επειγόντως στον γερμανικό λαό:   


“Σας έχουμε συγχωρήσει (μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο), αλλά δεν έχουμε ξεχάσει. Και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Έχουμε επικοινωνήσει μαζί σας, ήμασταν φίλοι, ήρθαμε να σας επισκεφτούμε, ο Πούτιν σας επισκέφτηκε. Μετά από όλα όσα κάνατε, πιστέψαμε, ότι είχατε αλλάξει.


Χρειάζεται να σας υπενθυμίσουμε τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο; Χρειάζεστε μια υπενθύμιση για τα εγκλήματα που σας συγχωρήσαμε; Το μίσος μας για εσάς ήταν απολύτως δικαιολογημένο γιατί κάνατε πράγματα εδώ που είναι ασυγχώρητα. Όχι μόνο με τους δολοφονημένους Εβραίους, αλλά και με όλους τους άλλους πολίτες της Σοβιετικής Ένωσης: Ρώσους, Ουκρανούς, Τάταρους, Μορδβίνους, Αρμένιους. Έχετε πάλι την ψευδαίσθηση ότι μπορείτε να μας εξοντώσετε όπως σχεδίαζε ο Χίτλερ; (…) Ο Χίτλερ δεν τα κατάφερε. Κανείς δεν το έχει καταφέρει μέχρι τώρα.(…) Και δεν θα καταφέρετε να μας καταστρέψετε ξανά. Λοιπόν: μετά από όλα αυτά, πώς υποτίθεται ότι θα συνυπάρχουμε μαζί σας σε έναν πλανήτη, σε μια ήπειρο; Δεν το ξέρω».


photo freepik

https://www.el.gr/diethni/den-mporoyme-pia-na-synyparchoyme-sti/