Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023

Ρωσία: Ερευνά αν έγινε χρήση χημικών όπλων από τον ουκρανικό στρατό Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει αντίδραση από το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας

Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανακοίνωσε ότι διερευνά ενδεχόμενη χρήση χημικών όπλων από τον ουκρανικό στρατό κοντά στις πόλεις Σολεντάρ και Μπαχμούτ, χωρίς όμως να παρουσιάσει οποιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο.

Η κρατική Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας γνωστοποίησε ότι οι αρχές της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ ανέφεραν χρήση χημικών όπλων από ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη συγκεκριμένη περιοχή.

«Ως αποτέλεσμα, μέλη των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων παρουσίασαν προβλήματα υγείας, με συμπτώματα δηλητηρίασης» ανέφερε, χωρίς να υπεισέλθει σε περαιτέρω λεπτομέρειες ή να κατονομάσει συγκεκριμένη ουσία.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει αντίδραση από το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας.

Το Κρεμλίνο έχει επανειλημμένως ισχυριστεί ότι ο ουκρανικός στρατός ενδεχομένως να κατέφευγε σε χρήση μη συμβατικών όπλων.

https://www.defencenet.gr/asfaleia/diethnis-asfaleia/922345_rosia-ereyna-egine-hrisi-himikon-oplon-apo-ton-oykraniko-strato