Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

Βίντεο: Oι Ουκρανοί ομολογούν την ενοχή τους μετά από ανάκριση της FSB: «Eκτελούσαμε σχέδιο του Ποροσένκο» (φωτό)

 
Στη δημοσιότητα έδωσαν πριν λίγο οι Ρώσοι, φωτογραφίες και βίντεο των Ουκρανών που κρατούνται από τις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας.
Eνας- ένας οι Ουκρανοί μαζί με τους δύο αξιωματούχους της ουκρανικής μυστικής υπηρεσίας, ανακρίνονται από την FSB και ομολογούν την ενοχή τους.
Σύμφωνα με τους Ρώσους, πάνω στα ουκρανικά πλοία υπήρχε ειδικό απόσπασμα της ουκρανικής μυστικής υπηρεσίας SBU.
Στο βίντεο, ο αξιωματούχος της SBU, Andrei Drach, είχε λάβει διαταγή να ακολουθήσει το δρομολόγιο Οδησσός-Μαριούπολη, Ενώ απέπλευσε το πλοίο, εισέβαλε στα ρωσικά χωρικά ύδατα αρνούμενος να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις της ρωσικής ακτοφυλακής η οποία τον συμβούλευε διαρκώς να αποχωρήσει.
Ο Ουκρανός λέει στο βίντεο:
"Όταν αγκυροβόλησα, η ρωσική ακτοφυλακή μας προειδοποίησε για ακόμη μια φορά να φύγουμε αμέσως από τα χωρικά ύδατα της Ρωσίας και να μπούμε στη ζώνη των 12 μιλίων και να περιμένουμε περαιτέρω αποφάσεις για το δρομολόγιο μας μέσω των Στενών του Κέρτς.
Επίτηδες παραβιάσαμε τα σύνορα με τη ρωσική Ομοσπονδία" .
Ενας άλλος Ουκρανός αναφέρει στην ανάκριση του:
"Η ουκρανική ναυτική αρμάδα συνέχισε παρά τις προειδοποιήσεις των Ρώσων".
"Είχαμε διαταγή κατευθείαν από την Διοίκηση μας".
"Στα πλοία είχαμε όπλα και πυρομαχικά. Γνώριζα ότι αυτές είναι προκλητικές πράξεις και προβοκάτσια" είπε ο Ουκρανός Lesovoy​.
Nα σημειώσουμε πως στο δεύτερο βίντεο υπάρχουν οι ομολογίες και των υπόλοιπων Ουκρανών.
Με τη σειρά, κρατούμενοι από δυνάμεις της FSB είναι από το "Berdyansk":
Οι Roman Mokryak, γεννηθείς το 1986, περιοχή Kirovograd, ο Yury Bezyazychny γεννηθείς το 1990 περιοχή Οδησσός, ο Andrey Artemenko γεννηθείς το 1994 περιοχή Kirovograd, ο Andrey Eider γεννηθείς το 1999 περιοχή Οδησσός, ο Bogdan Golovash, γεννηθείς το 1996 περιοχή Poltava, ο Denis Gritsenko γεννηθείς το 1984.
Από το "Nikipol"
O Bogdan Nebylitsa γεννηθείς το 1994 περιοχή Sumy, ο Vyacheslav Zinchenko γεννηθείς το 1998 περιοχή Chisinau, ο Sergey Tsibizov γεννηθείς το 1997 περιοχή Khmelnitsky, ο Sergey Popov γεννηθείς το 1991 περιοχή Donetsk, ο Vladislav Kostyshyn γεννηθείς το 1994 περιοχή  Cherkasy, ο Andrey Oprysko γεννηθείς το 1971 περιοχή Lviv.
Από το ρυμουλκό "Yana Kapu"
Ο Oleg Melnichuk γεννηθείς το 1995 περιοχή Cherkas, ο Mikhail Vlasyuk γεννηθείς το 1984 περιοχή Κίεβο, ο Bezpalchenko Victor, γεννηθείς το1987 περιοχή Κherson, ο Tereshchenko Vladimir γεννηθείς το 1994 περιοχή Dnieper, ο Semidotsky Evgeny γεννηθείς το 1998 περιοχή  Lugansk.
Επιπλέον υπήρχαν μαζί τους οι:
Vladimir Lisovy, περιοχή Σεβαστούπολη, ο​, Andrey Shevchenko,  ο Vladimir Varimez, ο Sergey Chuliba και ο Yuri Budzilo.
Πάντως πριν λίγο ο Π.Ποροσένκο διευκρίνισε πως ο στρατιωτικός νόμος αφορά μόνο 10 περιοχές που συνορεύουν με την Ρωσία, τα σύνορα με Μολδαβία  (Υπερδνειστερία) και τις ακτές σε Μαύρη Θάλλασα και Αζόφ.
"Αυτές μπορεί να πληγούν από ρωσικές χερσαίες επιχειρήσεις" τόνισε.
Οι περιοχές αυτές είναι οι : Oδησσός, , Mykolayiv, Kherson, Zaporizhzhya, Lugansk, Donetsk, Sumy, Kharkiv, Chernihiv, Vinnytsia . Είναι αυτές εδώ στον χάρτη:


https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/730340_ektakto-vinteo-oi-oykranoi-naytes-omologoyn-tin-enohi-toys