Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος τεράστια χρηματικά ποσά χάνονταν σε άγνωστες διαδρομές!

Εμφύλιος μασόνων για μαύρη τρύπα 2,2 εκατ. ευρώ
 
Μήνυση και αγωγή για σύσταση συμμορίας και κακουργηματική υπεξαίρεση ύψους άνω των 2.200.000 ευρώ,
ειδικά για την τριετία 2013-2016 - Διορισμός νέου διοικητικού συμβουλίου πριν από λίγες ημέρες από το Πρωτοδικείο
Κακουργηματική υπεξαίρεση ύψους άνω των 2.200.000 ευρώ, σύσταση συμμορίας, απιστία και απάτη αποδίδει η προσωρινή διοίκηση της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος που έχει διοριστεί από τη Δικαιοσύνη στις προηγούμενες διοικήσεις της Αχαρνών που είχαν τα ηνία από το έτος 2009 έως σήμερα και ειδικά την τριετία 2013-2016.

Η μασονία στη χώρα μας έχει πέσει στη δίνη της μαύρης τρύπας που έχει δημιουργηθεί από τα μέλη των προηγούμενων διοικητικών συμβουλίων της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος, καθώς τεράστια χρηματικά ποσά χάνονταν σε άγνωστες διαδρομές, είτε υπό τη μορφή υπέρογκων δανείων, είτε υπό τη μορφή υπερτιμολογήσεων.

Ωστόσο ήδη έχει δρομολογηθεί μια επιχείρηση «καθαρά χέρια» που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια από μια ολιγομελή ομάδα μασόνων στο χρυσοποίκιλτο κτίριο της Αχαρνών από τις διορισμένες διοικήσεις στη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος από τα δικαστήρια. Το 2016, όταν είδαν το φως της δημοσιότητας οι πρώτες υπεξαιρέσεις με τη συμμετοχή του λογιστή και μιας υπαλλήλου, επιχειρήθηκε τότε, προ του κινδύνου να εκτεθούν πρόσωπα και πράγματα, να διαλυθεί η Μεγάλη Στοά προκειμένου να χαθούν τα ίχνη τους.
Η επιχείρηση διάλυσης σταμάτησε με ασφαλιστικά μέτρα όταν ομάδα μασόνων προσέφυγε στο Πρωτοδικείο Αθηνών και ζήτησε τον διορισμό προσωρινής διοίκησης. Κάτι που έγινε. Ωστόσο, σε αυτή την προσωρινή διοίκηση υπήρξαν παραιτήσεις, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί θέμα έλλειψης διοίκησης.
masonoi1    
 
Προσωρινή διοίκηση υπό τον Μαρίνο Πετρόπουλο Ετσι, πριν από λίγες ημέρες διορίστηκε από το Πρωτοδικείο νέα προσωρινή διοίκηση, με πρόεδρο τον Μαρίνο Πετρόπουλο, αντιπρόεδρο τον Κωνσταντίνο Κοντούλη, γενικό γραμματέα τον Λεωνίδα Κασιάπη, ταμία τον Ηλία Τριγλιανό και μέλη τους Χρήστο Σχοινοχωρίτη, Δημήτριο Ζρέικατ, Αθανάσιο Παπανδρώνη, Λουκά Χόνδρο, Κωνσταντίνο Αργείτη, Μάριο Οικόπουλο και Γεώργιο Σαμαρνιώτη.

Από την πλευρά της η παλιά διοίκηση κάνει λόγο για μεθοδεύσεις παραιτήσεων προκειμένου να πάρουν «οι αντάρτες», όπως τους αποκαλούν, στα χέρια τους την πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου της Μεγάλης Στοάς.
Από τα πρώτα μελήματα της νέας προσωρινής διοίκησης ήταν λίγο πριν επέλθει παραγραφή να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά των παλιών διοικήσεων της Μεγάλης Στοάς της περιόδου 2009-2016, αλλά και αγωγή κατά των διοικήσεων της περιόδου 2013-2016.
Με τη μήνυση αποδίδονται στη διοίκηση της περιόδου 2009-2016 τα κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα της απιστίας, της υπεξαίρεσης, της σύστασης συμμορίας και της απάτης. Με την αγωγή ζητείται από τα διοικητικά συμβούλια της επταετίας 2009-2016 να αποκατασταθεί η ζημιά της μαύρης τρύπας των άνω των 2.200.000 ευρώ.

masonoi2
Η μεγάλη Τεκτονική στοά στην Αχαρνών



Αναλυτικά η μαύρη τρύπα Σύμφωνα με τη νέα διοίκηση, από τον έως τώρα έλεγχο έχει προκύψει ταμειακό έλλειμμα 457.736 ευρώ και ζημία από διπλοεγγραφές: α) εισφορών των μελών, β) ασφαλιστικών εισφορών και γ) φόρου μισθωτών υπηρεσιών, που ανέρχεται στα 205.894 ευρώ (το σύνολο μόνο αυτών των δύο ανέρχεται στα 663.631 ευρώ).

Πέρα από αυτά τα ελλείμματα που αποκαλύφθηκαν, η νέα διοίκηση κάνει λόγο για το σκάνδαλο της κατασκευής του Τεκτονικού Μεγάρου της Ελευσίνας, στο οποίο «απωλέσθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά, αφού για το κτίσμα που είχε προϋπολογιστεί στα 65 εκατ. δραχμές, δαπανήθηκαν περί τα 300 εκατ. δραχμές».

Σύμφωνα με έλεγχο που έγινε από ορκωτούς ελεγκτές, το σκάνδαλο του Μεγάρου Ελευσίνας ανάγεται σε υπερτιμολογήσεις και ατελείς εκθέσεις ελέγχων (διαχειριστικών, λογιστικών, φορολογικών και άλλων) που έγιναν από δήθεν ελεγκτές.

Εντοπίστηκαν ακόμη δύο δωρεές, ύψους 1.230.000 ευρώ η μία και 300.000 ευρώ η άλλη, προς το Τεκτονικό Ιδρυμα, ωστόσο αγνοείται εάν τα ποσά αυτά μπήκαν ποτέ στους τραπεζικούς λογαριασμούς του Ιδρύματος, ενώ αντίθετα αναφέρονται στις φορολογικές δηλώσεις ως δωρεές.

Δεν παραλείπουν να επισημάνουν την ανυπαρξία ολοκληρωμένου μηχανογραφικού λογιστικού προγράμματος παρακολούθησης των παραστατικών εσόδων και εξόδων, καθώς και των ταμειακών συναλλαγών, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει σαφής εικόνα της οικονομικής κατάστασης τόσο για κάθε έτος όσο και σε συσχέτιση με τα παρελθόντα οικονομικά έτη.
Τα τηρούμενα βιβλία εσόδων και εξόδων δεν υπογράφονται μετά την οριστική έγκριση των οικονομικών καταστάσεων από τα αρμόδια όργανα, με συνέπεια να υπάρχει δυνατότητα αλλοίωσης των στοιχείων, σημειώνουν οι ορκωτοί ελεγκτές στην έκθεσή τους.

Δεν αρκούν όλα αυτά, βρέθηκαν αθεώρητα εξωλογιστικά φύλλα, ισολογισμοί που δεν προκύπτουν ούτε από τα βιβλία ούτε από τους απολογισμούς, διπλοεγγραφές και διπλοπληρωμές για την ίδια αιτία, ενώ τα υπόλοιπα των τραπεζικών καταθέσεων δεν συμφωνούν με τους ισολογισμούς.
masonoi3

https://www.protothema.gr/greece/article/842910/emfulios-masonon-gia-mauri-trupa-22-ekat-euro/