Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Σβιατογκόρσκ Αρσένιος: ''Στην Ορθοδοξία δεν μπορούμε να έχουμε Πάπα''

 
Στην Ορθοδοξία δεν υπάρχει η έννοια του "Πάπα", διότι στην Εκκλησία τα πάντα αποφασίζονται με συνενόηση και ενότητα - δήλωσε ο Μητροπολίτης Σβιατογκόρσκ κ. Αρσένιος.
Ο Ηγούμενος της περίφημης Λαύρας Σβιατογκόρσκ, Μητροπολίτης Αρσένιος μιλώντας στο rbc.ua, ανάφερθηκε στις αποφάσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ουκρανία.
"Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι ότι είναι όλοι οι Πατριάρχες. Είναι πρώτος σε τιμή, όχι όμως σε προνόμια. Έχουμε μια Εκκλησία που αποφασίζει συλλογικά, ενώ ο ίδιος αφέρεσε το ανάθεμα για να δώσει αυτοκεφαλία. Φαίνεται ότι ο Βαρθολομαίος παίζει ένα ρόλο Ορθόδοξου Πάπα, αφού παραβιάζει τους κανόνες της Εκκλησίας" - τόνισε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Αρσένιος.
Επίσης ο Ιεράρχης της Εκκλησίας της Ουκρανίας, εξήγησε ότι η διακοπή ευχαριστιακής κοινωνίας με το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι μόνο η αρχή.
"Θα λάβουμε και άλλα μέτρα, θέλοντας να επιστήσουμε την προσοχή της οικουμενικής Ορθοδοξίας σε μη κανονικές ενέργειες. Επαναλαμβάνω, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος δεν μπορεί να είναι ο Πάπας της Ορθοδοξίας" - ανέφερε σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Σβιατογκόρσκ.
Κλείνοντας ο Ουκρανός Ιεράρχης τόνισε: "Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος δεν είναι ο ηγέτης της μοίρας''.