Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

ΓΓ Ειδικών Φρουρών: Είναι σοκαριστικό να χάνονται ανθρώπινες ζωές για 5-10 ευρώ

 
Σοκαρισμένος από τον φρικτό θάνατο της 83χρονης στην Κόρινθο, όπου οι ληστές της έβγαλαν τον αναπνευστήρα,
 της έκλεψαν την τηλεόραση και την άφησαν να ξεψυχήσει, δήλωσε 
ο Γενικός Γραμαματέας των Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος.

Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6  ο κ. Μαυροειδάκος υποστήριξε με αφορμή τον θάνατο την ηλικιωμένη πως «χάνονται ανθρώπινες ζωές για 5,10 ή 20 ευρώ».
Φωνάζουμε αλλά δεν μας ακούει κανείς» είπε ο κ. Μαυροειδάκος ο οποίος σημείωσε ότι υπάρχει πρόβλημα με αυτού του είδους την μικροεγκληματικότητα.
Όπως κατήγγειλε το 1/3 των μηχανών της ομάδας ΔΙΑΣ «είναι ακινητοποιημένο γιατί θέλουν σέρβις. Οι συνάδελφοι δεν έχουν μηχανές. Από τις 850 μηχανές οι 500 είναι ακινητοποιημένες».
«Δεν υπάρχουν πόροι ώστε αυτή η ομάδα να ανανεωθεί και να τους δώσει τα μέσα. Αυτά τα παιδά αγοράζουν στολές δικυκλιστών μόνοι τους. Είμαστε απογοητευμένοι, η πολιτεία δεν βοηθάει αυτά τα παιδιά» πρόσθεσε ο κ. Μαυροειδάκος.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τέλος, «τα στατιστικά του υπουργείου είναι κουτάκια που είναι κάποιοι αριθμοί. Αυτοί οι αριθμοί δεν συμπίπτουν με την τρέχουσα καθημερινότητα γιατί πολλοί δεν καταγγέλλουν περιστατικά είτε γιατί βαρέθηκαν αφού έπεσαν θύματα επιθέσεων αρκετές φορές, είτε γιατί αποτρέπονται μηνύσεις κατ' αγνώστων».


Πηγή: ΓΓ Ειδικών Φρουρών: Είναι σοκαριστικό να χάνονται ανθρώπινες ζωές για 5-10 ευρώ | iefimerida.gr