Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

Ο χώρος της Ουκρανίας καθαρίζει απο τους νεοναζί και δολοφόνους των ρωσόφωνων

 

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανακοίνωσε την εκκαθάριση ενός εκ των ηγετών του «Δεξιού Τομέα» * Taras Bobanich



Από το 2014, ο Taras Bobanich συμμετείχε στην ουκρανική σωφρονιστική επιχείρηση στο Donbass. Έδωσε προσωπικά εντολές για βομβαρδισμό κατοικημένων περιοχών του Λουχάνσκ και του Ντόνετσκ.

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανακοίνωσε την εκκαθάριση ενός εκ των ηγετών του «Δεξιού Τομέα» * Taras Bobanich

© Φωτογραφία: Konstantin Kokoshkin, Globallookpress

Διαβάστε μας στο:

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την εκκαθάριση ενός εκ των ηγετών του Δεξιού Τομέα * Τάρας Μπόμπανιτς.

«Η ομάδα ρωσικών ειδικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων αναγνώρισης και έρευνας πέντε χιλιόμετρα νότια της πόλης Izyum εκκαθάρισε έναν από τους απεχθή ηγέτες του λεγόμενου «εθελοντικού ουκρανικού σώματος» του δεξιού τομέα» Taras Bobanich», αναφέρει η έκθεση.

Ο Bobanich ήταν ο αρχηγός της νεοναζιστικής ομάδας Lviv. Εντάχθηκε στον Δεξιό Τομέα* το 2013.

Από το 2014 συμμετείχε στην ουκρανική σωφρονιστική επιχείρηση στο Ντονμπάς. Έδωσε προσωπικά εντολές για βομβαρδισμό κατοικημένων περιοχών του Λουχάνσκ και του Ντόνετσκ.

«Ένοχος για εκατοντάδες θανάτους αμάχων στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ, συμπεριλαμβανομένων παιδιών», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Από το 2019, ο Taras Bobanich είναι ο αναπληρωτής διοικητής του Δεξιού Τομέα* για τις δραστηριότητες των εφεδρικών μονάδων.

© Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι ο Μπόμπανιτς ήταν ένας από τους ιδεολόγους της θεωρίας της ουκρανικής ανωτερότητας, συμμετείχε προσωπικά σε επιθέσεις κατά του ρωσόφωνου πληθυσμού της Ουκρανίας, καθώς και σε δολοφονίες.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα συνεχίσουν να αναζητούν και να καταστρέφουν τους ηγέτες των ουκρανικών νεοναζιστικών οργανώσεων.

Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έκανε λόγο για καταστροφή ουκρανικών εγκαταστάσεων S-300 που παραδόθηκαν από την Ευρώπη.

* «Δεξιός Τομέας» - μια οργάνωση Ουκρανών εθνικιστών, απαγορευμένη στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Υλικό που ετοίμασαν: Timur Sherzad, Nikolai Baranov