Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022

Εξέγερση στον Καναδά: Οι φορτηγατζήδες μπλοκάρουν τα σύνορα με τις ΗΠΑ!




Φόβοι για αιματηρή καταστολή

Οι αρχές στην καναδική επαρχία της Αλμπέρτα έστειλαν βαριά οπλισμένες αστυνομικές μονάδες για να διαλύσουν τον αποκλεισμό της συνοριακής διέλευσης με την πολιτεία της Μοντάνα των ΗΠΑ από φορτηγατζήδες που διαμαρτύρονται για την υποχρεωτικότητα του εμβολίου και τα μέτρα κατά του Covid-19.

Δεκάδες Καναδοί φορτηγατζήδες απέκλεισαν τη συνοριακή διέλευση μεταξύ του Coutts, της Alberta και του Sweet Grass, της Montana (ΗΠΑ) το Σαββατοκύριακο, καθώς χιλιάδες συνάδελφοί τους κατέβηκαν στην καναδική πρωτεύουσα της Οττάβας για να διαδηλώσουν στο κοινοβούλιο.

Το απόγευμα της Δευτέρας, περικυκλωμένοι από ειδικές μονάδες της Βασιλικής Καναδικής Έφιππης Αστυνομίας, οι φορτηγατζήδες μετά από διαβούλευση αποφάσισαν να ανοίξουν μια λωρίδα για την τοπική κυκλοφορία και να αφήσουν όποιον ήθελε να φύγει, αλλά ψήφισαν να παραμείνουν στη θέση τους. Ένας από αυτούς ορκίστηκε ότι «ο μόνος τρόπος για να φύγω είναι να με πάρουν σηκωτό».

Η αστυνομία «δεν είναι πρόθυμη να διαπραγματευτεί», είπε ένας από τους φορτηγατζήδες στο Rebel News, προσθέτοντας ότι ανοίγοντας μια λωρίδα, συμμορφώνονταν τεχνικά με έναν επαρχιακό νόμο που ψηφίστηκε το 2020 για την καταστολή των ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ιθαγενών.

Δείτε βίντεο από την συνάντηση των εξεγερμένων με την αστυνομία:



Σύμφωνα με τον δήμαρχο του Coutts, Jim Willett, περίπου 100 φορτηγά απέκλεισαν τον αυτοκινητόδρομο 4 στην καναδική πλευρά, προκαλώντας συμφόρηση χιλιομέτρων από την πλευρά των ΗΠΑ στη Μοντάνα. Περίπου 50-100 φορτηγά φέρεται να έχουν εγκλωβιστεί στην πλευρά των ΗΠΑ.


Ο αποκλεισμός είναι μια διαμαρτυρία ενάντια στις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και του Καναδά που επιβάλλουν στους φορτηγατζήδες να «εμβολιαστούν πλήρως» κατά του Covid-19, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ στις 15 Ιανουαρίου.


Ο πρωθυπουργός της Αλμπέρτα Jason Kenney, ο οποίος βρίσκεται στην Ουάσιγκτον, για επίσημη συνάντηση, κατήγγειλε τον αποκλεισμό των συνόρων από τους φορτηγατζήδες λέγοντας ότι «προκαλεί σημαντική ταλαιπωρία στους οδηγούς» και επέμεινε ότι «πρέπει να τερματιστεί αμέσως».


Ο Κένεϊ, μέλος του Ενωτικού Συντηρητικού Κόμματος, συντάχθηκε με τον πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό – φιλελεύθερο – καταδικάζοντας το «Κομβόι της Ελευθερίας» που διέσχισε τον Καναδά την περασμένη εβδομάδα και στάθμευσε έξω από το κοινοβούλιο στην Οτάβα, απαιτώντας τον τερματισμό της υποχρεωτικότητας των εμβολίων.


Ο Τριντό ισχυρίστηκε ότι δεν θα ενδώσει σε «αυτούς που φέρουν ρατσιστικές σημαίες» ή «σκοπεύουν να εμπλακούν σε βανδαλισμούς ή να ατιμάσουν τη μνήμη των βετεράνων μας», εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι ένας άγνωστος άνδρας φωτογραφήθηκε με μια ναζιστική σημαία και τρεις διαδηλωτές ανέβηκαν στο Εθνικό Μνημείο Πολέμου.


Ο Kenney είπε ότι η διαμαρτυρία στο Coutts παραβιάζει τον νόμο περί ασφάλειας της κυκλοφορίας της Αλμπέρτα. Οι φορτηγατζήδες αντέδρασαν λέγοντας ότι το άνοιγμα μιας λωρίδας για την τοπική κυκλοφορία τους καθιστά τεχνικά συμβατούς τόσο με το ATSA όσο και με τον νόμο του 2020 για την παρεμπόδιση υποδομών ζωτικής σημασίας, που ψηφίστηκε μετά τον αποκλεισμό των σιδηροδρόμων από ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ιθαγενών.