Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

Πάνω από 400 Βέλγοι τζιχαντιστές είναι στη Συρία

 
Περισσότεροι από 400 Βέλγοι τρομοκράτες έχουν πάει στη Συρία. Οι δύο Βέλγοι Tatyana Vilant και Bashra Abu Alal (26 ετών)
 προσχώρησαν στην οργάνωση ΙSIS στη Συρία και σήμερα βρίσκονται στο στρατόπεδο του Ain Issa στην ύπαιθρο της Raqqa, που ελέγχεται από τις «Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις»/ SDF.
Οι ευρωπαϊκές χώρες αντιμετωπίζουν το δίλημμα του τρόπου αντιμετώπισης των τρομοκρατών και των οικογενειών τους που επιθυμούν την επιστροφή τους μετά την κατάρρευση της οργάνωσης του Iσλαμικού Kράτους. Η δυνατότητα επιστροφής των τρομοκρατών πυροδότησε έντονη δημόσια συζήτηση στις Βρυξέλλες, καθώς δεν υπάρχει συμπάθεια για τις οικογένειες εκείνων που διακατέχονται από σκληροπυρηνικές ιδέες καθώς οι μνήμες είναι ακόμη νωπές  για τις επιθέσεις στην Ευρώπη ».
Μεταξύ των Βέλγων στη Συρία, είναι 17 γυναίκες και 32 παιδιά. Η Tatyana προσηλυτίστηκε στο Ισλάμ και παντρεύτηκε τον Bashra όταν ήταν ακόμη και οι δύο έφηβοι. Ταξίδεψαν στη Συρία και απέκτησαν μωρό σαν τους περισσότερους από τους 400 Βέλγους.
Nεαρή Βελγίδα τζιχαντίστρια στη Συρία: η ISIS είναι μέσα στην καρδιά μας
Σε συνέντευξη στην κούρδικη τηλεόραση που αναμεταδίδει το rtbf 10.3.19 μια νεαρή Βελγίδα τζιχαντίστρια που βγήκε από το Baghouz δεν δείχνει καθόλου μεταμελημένη : « Το Ισλαμικό Κράτος είναι μέσα στην καρδιά μας. Αυτοί μπορούν να μας σκοτώσουν όλους, το Ισλαμικό Κράτος θα είναι πάντα στην καρδιά μας . Κάθε μουσουλμάνος θέλει να ζήσει σε αυτό το έδαφος« . Στην ερώτηση του δημοσιογράφου αν θέλει να επιστρέψει στο Βέλγιο απαντά:  » Ποτέ στη ζωή μου! γιατί το Βέλγιο σκότωσε γυναίκες και παιδιά . Είναι η συμμαχία που μας χτυπάει. Είτε πρόκειται για Bashar Al Assad είτε για το Βέλγιο. Το Βέλγιο είναι επίσης σε αυτό το συνασπισμό « .
dimpenews.com