Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Ασκήθηκαν διώξεις σε Γάλλους που διαδήλωσαν με σημαίες της παλαιστίνης και της Νέας Ρωσίας

Την ώρα που στο Παρίσι, γινόταν η παγκόσμια φιέστα κατά της τρομοκρατίας με προεξέχοντες φιγούρες τον Νετανιάχου και Ποροσένκο, στη Λυόν συλλαμβάνονταν και ανακρίνονταν  ακτιβιστές που συμμετέχοντας στην αντίστοιχη πορεία, κατήγγειλαν την τρομοκρατία από πλευράς Νετανιάχου και Ποροσένκο.
Ο Τhomas Aldrin είχε παραταχθεί κοντά στην πορεία διαμαρτυρίας για την τρομοκρατική επίθεση στο σατυρικό περιοδικό που λάμβανε χθες χώρα σε όλες τις γαλλικές πόλεις. Χωρίς να εμποδίζει με κανένα τρόπο την ομαλή διεξαγωγή της πορείας, θέλησε και αυτός να διαδηλώσει κατά της τρομοκρατίας με το δικό του τρόπο:
656_n
Κρατώντας ένα λάβαρο που στην κορυφή του ανέμιζε η παλαιστινιακή σημαία, από κάτω η αυθεντική σημαία της Συριακής Δημοκρατίας, μετά οι σημαίες της Νεορωσίας των Δημοκρατιών του Donetsk και Lougansk και πιο χαμηλά η γαλλική σημαία της Λορραίνης.
Σκοπός του ήταν να καταδείξει με σιωπηρό και ειρηνικό τρόπο ότι καλό είναι η κινητοποίηση για τα 17 θύματα της τρομοκρατίας αλλά ότι θα έπρεπε ο γαλλικός λαός να σκεφθεί και τα θύματα της τρομοκρατίας του Ισραηλινού και Ουκρανικού κράτους.
Μόλις τοποθέτησε τις σημαίες, 3 αστυνομικοί άρχισαν να ρωτούν ποιές είναι αυτές οι σημαίες. Μετά από 10 λεπτά επέστρεψαν με μεγαλύτερη συνοδεία και κατέσχεσαν τις σημαίες ενώ τον επιβίβασαν με την παρέα του σε υπηρεσιακό όχημα και τους οδήγησαν για ανάκριση στην Αστυνομική Διεύθυνση της Λυόν.
78486680307914_n
Τους απέδωσαν κατηγορητήριο για παράβαση της διάταξης περί μεταφοράς  υλικού , εικίνδυνου για τη σωματική ασφάλεια των πολιτών, λόγω του ιστού της σημαίας και θα παρουσιασθούν και πάλι στην αστυνομία για νέα κατάθεση στις 13/01/15 στις 2 μμ.
Ο ίδιος ο Τομά δηλώνει ότι ενώ ο αξιωματικός της Αστυνομίας τους φέρθηκε καλά και ευγενικά οι άνδρες του  Αντιεγκληματικού Τομέα τους συμπεριφέρονταν σαν να είναι αλήτες . Και ευλόγως αναρωτιέται: »Για ποιά ελευθερία έκφρασης διαδηλώνουν τελικά;»
http://dimpenews.com/