Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Παρ'όλες τις επιθέσεις που καταφέρνει το Ισραήλ στην Μ.Ανατολή, διεθνή και τοπικά ΜΜΕ χωρών, το 'βγάζουν' πάντα αθώο και αδικημένο κράτος!

Ισραήλ: Συγνώμη… λάθος, δε στοχεύαμε τον στρατηγό!
Ισραηλινές πηγές στέλνουν μήνυμα αποκλιμάκωσης στο Ιράν, διαρρέοντας ότι οι θάνατοι των Ιρανών αξιωματικών δεν αποτελούσαν στόχο του πλήγματος που εξαπολύθηκε από ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος, με αποτέλεσμα την απώλεια του στρατηγού των Φρουρών της Επανάστασης, Μεχάμεντ Αλαχντάντι…

Η πολιτική της μη ανάληψης της ευθύνης αλλά και της μη διάψευσης της καταγγελλόμενης ως εμπλοκής των ισραηλινών δυνάμεων, δεν επιτρέπει στο εβραϊκό κράτος την ευθεία «απολογία» για την απώλεια. Οι ισραηλινοί «κύκλοι» που σχολίασαν τα τεκταινόμενα, υποστηρίζουν ότι στόχος ήταν οι δυνάμεις της Χεζμπολάχ στην περιοχή του Γκολάν, δίπλα στα ισραηλινά σύνορα, σε μια μικρής κλίμακας «τακτική» επιχείρηση.
Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι η σιιτική οργάνωση ετοιμαζόταν να εξαπολύσει επιθέσεις εναντίον των ισραηλινών θέσεων με στόχο να δείξει ότι παραμένει ενεργή, παρότι όλα δείχνουν πως δεν επιθυμεί το άνοιγμα νέου μετώπου, καθώς «αιμορραγεί» σοβαρά από την εμπλοκή της στον συριακό εμφύλιο.
Το ισραηλινό «λάθος» όμως, οδηγεί σε επικίνδυνη αύξηση της έντασης στην περιοχή, ενώ άρματα μάχης τύπου Merkava αναπτύχθηκαν στη συνοριακή περιοχή, μαζί με τα αντιαεροπορικά – αντιβαλλιστικά Iron Dome, εν αναμονή ενέργειας της Χεζμπολάχ για εκδικηθεί την απώλεια του Τζιχάντ Μουγκνίγιε, νεαρού γιου του Ιμάντ Μουγκνίγιε, που δολοφονήθηκε προ ετών στη Βηρυτό…