Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Στόχος των Ισλαμιστών τα Βαλκάνια

Οι τζιχαντιστές του ‘ισλαμικού κράτους’ έθεσαν υπό τρομοκρατική απειλή τα Βαλκάνια καθώς  εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να δημιουργήσουν ‘ισλαμικό χαλιφάτο’ στην περιοχή που θα το αποκαλέσουν «Balkanistan», σύμφωνα  με την ιταλική ενημερωτική έκδοση ‘Ιταλιντερμέντια Γκλόμπαλιστ’.
Το έντυπο φιλοξενεί τις απόψεις του καθηγητή Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου και εμπειρογνώμονα σε θέματα τρομοκρατίας, Μίλαν Μιγιάλκοφσκι, ο οποίος προειδοποιεί ότι οι μαχητές Τζιχάντ είναι μια απειλή που πλανάται πάνω από τα Βαλκάνια.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα θετικό βήμα που έγινε στις χώρες της περιοχής που έχουν μουσουλμανικό πληθυσμό, είναι  οι αυστηρές ποινές σε όσους πάνε να πολεμήσουν ως τζιχαντιστές στη Συρία και το Ιράκ.
Τα μέτρα αυτά θα πρέπει να εφαρμοσθούν αποτελεσματικά, έχοντας κατά νου, ότι εκατοντάδες κάτοικοι βαλκανικών χωρών έχουν ενταχθεί στις τάξεις του ‘ισλαμικού κράτους’ και τα Βαλκάνια αποτελούν γόνιμο έδαφος για πρόσληψη τζιχαντιστών».
Σύμφωνα με το ιταλικό έντυπο, ένα άλλο ένα πρόβλημα είναι τα ‘ εν υπνώσει ισλαμικά κύτταρα’ των τζιχαντιστών που βρίσκονται γύρω από τη γηραιά ήπειρο και ότι ανά πάσα στιγμή μπορούν θα τεθούν σε ενέργεια δεχόμενοι εντολές από τους επικεφαλής τους.
Πολλοί εξτρεμιστές που επιστρέφουν στην Ευρώπη, μετά τη συμμετοχή τους σε μάχες στο πλευρό των τζιχαντιστών, έχουν ως μοναδικό σκοπό την πρόκληση τρομοκρατικών πράξεων. Και τα Βαλκάνια, σύμφωνα με στοιχεία, αποτελεί μια πυριτιδαποθήκη στην οποία ο ισλαμικός εξτρεμισμός εξαπλώνεται με μεγάλη ευκολία, όπως σημειώνει η «Italintermedia Globalist».
Βαλκανικές χώρες που επισημαίνονται ως κύριες εστίες δράσης των τζιχαντιστών είναι η Βοσνία-Ερζεγοβίνη και το Κοσσυφοπέδιο που κυριαρχούνται και τα δύο από μουσουλμανικό πληθυσμό και είναι δύσκολο να ελεγχθούν οι ριζοσπάστες, επισημαίνει το έντυπο.