Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Λάσπη και απρεπείς υποδείξεις απο την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz

 Το Ισραήλ δεν είδε με καλό μάτι την υπουργοποίηση Καμμένου
Επίθεση από την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz στον νέο ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο.
Σε ρεπορτάζ της αναφέρει ότι  “ο Πάνος Καμμένος, ένας πολιτικός της δεξιάς ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι οι Έλληνες Εβραίοι δεν πληρώνουν φόρους, διορίστηκε υπουργός Άμυνας”.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι “ο Καμμένος είναι επικεφαλής του υπερεθνικιστικού κόμματος Ανεξάρτητοι Έλληνες”.Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι ο η εβραϊκή κοινότητα στην Ελλάδα καταδικασε τον Δεκέμβριο όσα είπε στην τηλεόραση ο Καμμένος για τους Έλληνες Εβραίους και την φορολόγησή τους. Επισημαίνει ακόμη ότι ο ίδιο απέδωσε τον θόρυβο που ξέσπασε σε «θεωρίες συνωμοσίας, ψέματα και συκοφαντίες από τη σκοτεινή πλευρά του διαδικτύου. "
Η Haaretz τονίζει ότι ως υπουργός Άμυνας, “ο Καμμένος θα είναι υπεύθυνος για
τις στρατιωτικές σχέσεις της Ελλάδας με το Ισραήλ, που έχουν γίνει πολύ στενές τα τελευταία χρόνια”.

Στο δημοσίευμα υπάρχουν αιχμές και για τον ΣΥΡΙΖΑ λόγω της συμμετοχής μελών του σε διαδηλώσεις κατά του Ισραήλ ,αλλά και σε στολίσκους με προορισμό τη Γάζα.

Το δημοσίευμα επικαλείται δημοσκόπηση της
Anti-Defamation League η οποία διαπίστωσε ότι τα αντισημιτικά στερεότυπα είναι ευρέως διαδεδομένη στην Ελλάδα και ότι η χώρα έχει το υψηλότερο ποσοστό των αντισημιτικών απόψεων στην Ευρώπη.Τέλος υπενθυμίζει ότι “το νεοναζιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή διατήρησε τη θέση του ως το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα στην Ελλάδα”.