Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Θρασύτατη η Ε.Ε, σαν εντολοδόχος του εμφυλίου ζητά και την πλήρη υποταγή των πατριωτών Ουκρανών

ΕΕ σε Μόσχα: Σταματήστε να στηρίζετε τους φιλορώσους στην Ουκρανία
Δέκα άτομα σκοτώθηκαν στη Μαριούπολη σε βομβαρδισμό που έγινε σε κατοικημένη περιοχή από φιλορώσους αυτονομιστές, καθώς η κρίση στην ανατολική Ουκρανία έχει αναζωπυρωθεί τις τελευταίες ημέρες.
«Ως αποτέλεσμα των βομβαρδισμών από τους αντάρτες σε κατοικημένη περιοχή της Μαριούπολης, δέκα άτομα σκοτώθηκαν» έγραψε ο αρχηγός της αστυνομίας στο Facebook.
Ο εκπρόσωπος της δημαρχίας της Μαριούπολης, Ολεγκ Καλίνιν, δήλωσε ότι είδε τρεις πολίτες να πέφτουν νεκροί, ενώ ο δήμαρχος της Μαριούπολης είπε ότι μια αγορά επλήγη από τα πυρά.
Σε φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα τοπικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φωτιές και μαύρα σύννεφα καπνού καλύπτουν την πυκνοκατοικημένη περιοχή.
Η αναζωπύρωση της κρίσης στην ανατολική Ουκρανία στοίχισε μόνο σε ένα εννιαήμερο 262 ζωές, με τον ΟΗΕ να μιλά για την πιο αιματηρή περίοδο από το Σεπτέμβριο -ο συνολικός αριθμός από τον Απρίλιο ξεπερνά τους 5.000.

Η υπηρεσία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ ανέφερε πως από τον Απρίλιο έχουν σκοτωθεί στην ουκρανική σύρραξη τουλάχιστον 5.086 άνθρωποι.

Το βράδυ της Παρασκευής η ΕΕ κάλεσε τη Ρωσία να σταματήσει να παρέχει κάθε είδους υποστήριξη στους φιλορώσους αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία, που πολεμούν τον ουκρανικό στρατό.

«Ο χρόνος πιέζει» προειδοποίησε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι σε δελτίο τύπου που εκδόθηκε.
«Η κλιμάκωση των συγκρούσεων έχει ως αποτέλεσμα τον θάνατο ή τον τραυματισμό πάρα πολλών αμάχων» τόνισε.
«Καλούμε τη Ρωσία να αναλάβει πλήρως τις ευθύνες της» υπογράμμισε η Μογκερίνι και ζήτησε τον τερματισμό των συγκρούσεων, την άμεση απόσυρση των βαρέων όπλων και την τήρηση των συμφωνιών του Μινσκ που υπογράφηκαν το Σεπτέμβριο του 2014 με στόχο την ειρηνική διευθέτηση της κρίσης.
Πάντως, οι φιλορώσοι στο Ντονέτσκ απορρίπτουν την επιδίωξη ειρηνευτικών συνομιλιών με το Κίεβο ενώ η ουκρανική κυβέρνηση κατηγορεί «ρωσικές τρομοκρατικές ομάδες» πως έχουν περάσει στην επίθεση στα ανατολικά μετά την υποχώρηση από το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ.