Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Αντιπολίτευση Τουρκίας: Ανεξέλεγκτοι οι τζιχαντιστές που βρίσκονται στην χώρα

  «Ο τουρκικός νότος  μοιάζει με την Πεσαβάρ»,
«Είναι γνωστό μυστικό ότι χιλιάδες έχουν ενταχθεί στα τρομοκρατικά κύτταρα της σαλαφιστικής ριζοσπαστικής ιδεολογίας που βρίσκονται και δρουν στην Τουρκία», προειδοποίησε σήμερα,  ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλισντάρογλου- Kemal Kılıçdaroğlu.
Σχολιάζοντας για τις περιφερειακές δυναμικές, σε ομιλία του σε φόρουμ στην Κωνσταντινούπολη, στο Κέντρο Στρατηγικής Επικοινωνίας (STRATİM), ο πρόεδρος  του CHP, καταφέρθηκε κατά του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) για την εξωτερική πολιτική επισημαίνοντας ότι σέρνει την Τουρκία σε μια επικίνδυνη ζώνη.
«Η πολιτική των μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες, της κυβέρνησης, την έχει μετατρέψει σε άλυτα προβλήματα. Σήμερα η Τουρκία, είναι μια μοναχική χώρα και δεν έχει καμία επίδραση στην περιοχή», είπε ο Κιλισντάρογλου.
«Ο τουρκικός νότος  μοιάζει με την Πεσαβάρ», είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας τη δραστηριότητα των εξτρεμιστικών ομάδων που δραστηριοποιούνται στη Συρία.
«Σε μια μεγάλη γεωγραφική έκταση που αρχίζει από τη δυτική Αφρική και φθάνει μέχρι  την ανατολή στο Αφγανιστάν, βρίσκεται κάτω από τον έλεγχο των ριζοσπαστικών τρομοκρατικών ομάδων, όπως: Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ισλαμικό κράτος, Μπόκο Χαράμ», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε ότι η Τουρκία «κάνει τα στραβά μάτια» στις τρομοκρατικές ομάδες και στις φήμες ότι υποστηρίζει τους εξτρεμιστές στη Συρία.
«Πρώτη προϋπόθεση για να δείξουμε ότι το Ισλάμ είναι μια θρησκεία της ειρήνης, είναι να μην υπάρχει συνεργασία με τις τρομοκρατικές οργανώσεις και τις εγκληματικές ομάδες», είπε ο Kılıçdaroğlu.
«Πρέπει να μετατρέψουμε την Τουρκία σε μια γη της ελευθερίας, την οποία θα ζηλεύουν οι γειτονικές χώρες και ιδιαίτερα του ισλαμικού κόσμου», τόνισε.