Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Επικεφαλείς των τρομοκρατικών πυρήνων!

Ο 33χρονος ήταν ο συντονιστής των σχεδιαζόμενων επιθέσεων τζιχαντιστών σε αστυνομικά τμήματα και κυβερνητικά κτήρια, αναφέρει πηγή του αμερικανικού δικτύου - Η ίδια πηγή είπε ότι είχε επιστρέψει από τη Συρία
CBS: Ο Αλγερινός που συνελήφθη στην Αθήνα σχεδίαζε επιθέσεις στο Βέλγιο
Σύμφωνα με δημοσίευμα του CBS που επικαλείται αμερικανό αξιωματούχο ο 33χρονος ήταν ο συντονιστής από την Αθήνα επικείμενων τρομοκρατικών επιθέσεων σε αστυνομικά τμήματα και κυβερνητικά κτήρια στο Βέλγιο. Ο ίδιος αξιωματούχος υποστηρίζει ότι ο 33χρονος είχε επιστρέψει από τη Συρία.
Βέλγοι αξιωματούχοι που μίλησαν στο CBS υποστηρίζουν ότι ο αλλοδαπός που αναμένεται να εκδοθεί στο Βέλγιο μετά από αίτημα στις ελληνικές αρχές ίσως είναι ένας από τους επικεφαλείς των τρομοκρατικών πυρήνων των τζιχαντιστών που σχεδίαζαν να επιτεθούν σε αστυνομικούς και άλλους στόχους.
Οι Βέλγοι αστυνομικοί ειδοποίησαν τους Έλληνες συνάδελφούς τους με επείγον σήμα ότι πλειάδα τηλεφωνημάτων ανιχνεύθηκαν από την Αθήνα προς τις Βρυξέλλες και αντίστροφα με αποδέκτη στο Βέλγιο τον αδερφό του τζιχαντιστή που έπεσε νεκρός στην επιχείρηση της περασμένης Πέμπτης στην πόλη Βερβιέ.

Τα ίχνη των τηλεφώνων οδήγησαν τους αστυνομικούς στο Παγκράτι όπου εκτός από τον 33χρονο συνελήφθησαν άλλοι τρεις αλλοδαποί για τους οποίους, ωστόσο, δεν προέκυψε κάτι ύποπτο και γι' αυτό αφέθηκαν ελεύθεροι.

Αρχικά, μάλιστα, και ο 33χρονος επρόκειτο να αφεθεί ελεύθερος καθώς δεν ταυτοποιήθηκε με τον καταζητούμενο ως εγκέφαλο της επίθεσης αλλά τελικά οι Βρυξέλλες ειδοποίησαν την Αθήνα ότι υπάρχει ειδικό ενδιαφέρον και για τον Αλγερινό.