Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Ισλαμιστές ή Κούρδοι, 'τινάζουν την Τουρκία στον αέρα...'

Σύμφωνα με έκθεση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών - ως πρώτη εκτίμηση- τουλάχιστον  1200 Τούρκοι ισλαμιστές, έχουν ενταχθεί στην τρομοκρατική οργάνωση του ‘Ισλαμικού Κράτους’, κατόπιν διαμόρφωσης ενός καταλόγου από εγχώριους τζιχαντιστές.
Οι τζιχαντιστές αυτοί βρίσκονται στο εσωτερικό της Τουρκίας και ενδέχεται να προβούν σε τρομοκρατικές πράξεις.
Οι τουρκικές αρχές έχουν αποστείλει σχετικές προειδοποιήσεις  κινδύνου, στις δυτικές πρεσβείες στην Άγκυρα και σε προξενικές σε όλη τη χώρα από επιθέσεις τζιχαντιστών του ‘ισλαμικού κράτους’. Στις διπλωματικές αποστολές εισήχθησαν αυστηρά μέτρα ασφάλειας.
Σύμφωνα με την έκθεση, στόχος των τζιχαντιστών αποτελούν οι δυτικές διπλωματικές αποστολές, νατοϊκές αποστολές και εγκαταστάσεις, καθώς και οικίες διπλωματών δυτικών χωρών.
Η βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που έγινε πριν από τρεις εβδομάδες στην πλατεία Sultanahmet στην Κωνσταντινούπολη, έγινε από γυναίκα καμικάζι και σκοτώθηκε ένας αστυνομικός, η γυναίκα ήταν όργανο των τζιχαντιστών.
Σύμφωνα, με την πηγή,  η  έρευνα της τουρκικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, έδειξε ότι  η καμικάζι Ντιάνα Ραμαζάνοφ, τσετσενικής καταγωγής, ήταν μέλος του ‘ισλαμικού κράτους’. 
Η αστυνομία κατάφερε να βρει  από τα στοιχεία της ίδιας, ονόματα και διευθύνσεις τουρκικής ομάδας τζιχαντιστών και εκτιμά ότι στο εσωτερικό της χώρας υπάρχουν πάνω από χίλια άτομα έτοιμα για τρομοκρατικές ενέργειες.