Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Απο τον Όλυμπο στον Έβρο, ίσως και απο τα Ίμια η κλήση και απο ορειβάτες, δουλέμποροι ίσως αύριο και κομάντος, ....αυτή είναι η Ελλάδα του σήμερα...

Οι "χαμένοι Τούρκοι ορειβάτες" είναι όχι στα Πιέρια όρη αλλά στον Έβρο!
Ένα λάθος του ΟΤΕ οδήγησε στην εκτίμηση  ότι το σήμα εντοπισμού της κλήσης έκτακτης ανάγκης στον  ευρωπαϊκό αριθμό «112», προερχόταν από τα Πιέρια Όρη  και έτσι βρέθηκαν εκει δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής να ψάχνουν για να διασώσουν 12 αυτοαποκαλούμενους «Τούρκους» που κάλεσαν τον αριθμό.
Τελικά και παρά την πολύωρη προσπάθεια των δυνάμεων διάσωσης να εντοπίσουν τους αγνοούμενους στην περιοχή, ο ΟΤΕ κατέληξε πως είχε κάνει λάθος και πως το σήμα προέρχεται από τον Έβρο!
Αμεσως
ακυρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης στα Πιέρια και διεξάγεται νέα, στον Έβρο , ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές η ΕΛ.ΑΣ. εκτιμά ότι πρόκειται για δουλεμπόρους μαζί με παρανομους μετανάστες, που κατά τη συνήθη πρακτική τους καλούν σε αυτόν τον αριθμό για να δηλώσουν το σημείο που έχουν «χαθεί» ή έχουν ναυαγήσει…

Η αρχική είδηση εκτός από τα ελληνικά ΜΜΕ έκανε όπως ήταν φυσικό την γύρα και στα τουρκικά : Σε είδηση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Anadolu,  με τον τίτλο «Τούρκοι ορειβάτες χάθηκαν στην Ελλάδα», αναφέρεται ότι στα Πιέρια Όρη, στη Βόρεια Ελλάδα, έγινε γνωστό ότι χάθηκαν 12 Τούρκοι ορειβάτες.

Σύμφωνα με - λάθος τελικά - πληροφορίες που επικαλείται , οι 12 Τούρκοι ορειβάτες αναζήτησαν τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112, είπαν ότι χάθηκαν και ζήτησαν βοήθεια.και άρχισαν οι εργασίες για τη διάσωσή τους.

Και συνεχίζει το τηλεγράφημα του Ανατολού: Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κατερίνης, που βρίσκεται κοντά στην ορεινή περιοχή, ανακοίνωσε ότι η επείγουσα έκκληση για βοήθεια, προήλθε περίπου 20 χλμ από κατοικημένη περιοχή βορειοδυτικά και από ορεινή περιοχή. Αρμόδιοι είπαν ότι οι Τούρκοι ορειβάτες δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας και ότι οι εργασίες συνεχίζονται.
onalert